Prima concluzie în cazul morții lui Gyuri-Pascu: "Abordare terapeutică superficială"

253
Prima concluzie în cazul morții lui Gyuri-Pascu:

Articole recomandate

Un nou scandal care vizează sistemul sanitar și, în special, serviciul de urgență, a izbucnit după moartea lui Ioan Gyuri Pascu. În urma suspiciunii că artistului i s-ar fi pus inițial un diagnostic greșit, acela de atac de panică, în loc de infarct, Ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov pentru a analiza modul în care a fost gestionat cazul. "Informațiile de până acum denotă o posibilă abordare terapeutică superficială", au anunțat aseară reprezentanții Ministerului, care au adăugat că vor sesiza și Colegiul Medicilor. Această instituție, însă, s-a autosesizat deja. A început o anchetă internă și la Serviciul de Ambulanță. În plus, cazul este analizat și de Departamentul pentru Situații de Urgență, dar și de Direcția de Sănătate Publică.




Redăm, integral, comunicatul Ministerului Sănătății:

"O echipă formată din reprezentanții Corpului de Control al ministrului Sănătății, inspectori ai Departamentului pentru Situații de Urgență și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București a efectuat pe 28 septembrie un control la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov pentru a analiza modul în care a fost gestionat cazul actorului Ioan Gyuri-Pascu.

Echipa de control a analizat modul în care a fost repartizat acest caz, a analizat fișa de urgență prespitalicească și a discutat cu medicul care a fost la consultație, pentru a avea o imagine clară asupra modului în care s-a intervenit.

Echipa de control va elabora un raport pe care îl va înainta ministrului Sănătății și șefului Departamentului pentru Situații de Urgență. Informațiile de până acum denotă o posibilă abordare terapeutică superficială. Urmare a acestui lucru și după analizarea tuturor documentelor și procedurilor, Ministerul Sănătății va sesiza Colegiul Medicilor din România, care are atribuții în a se pronunța asupra unor potențiale culpe medicale."



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2976 secunde