Doliu în fotbalul românesc! A murit Sfetcu, portarul de legendă al Petrolului

425
Doliu în fotbalul românesc! A murit Sfetcu, portarul de legendă al Petrolului - doliu-1474211374.jpg

Articole de la același autor

Unul dintre fotbaliștii de legendă ai României, devenit ulterior antrenor al echipei CFR Constanța, Vasile Sfetcu, a încetat din viață, la sfârșitul săptămânii trecute, la vârsta de 79 de ani. 


Sfetcu a fost portarul titular al Petrolului Ploiești în prima manșă a celebrei "duble" cu FC Liverpool, din 1966, în care echipa prahoveană a eliminat puternicul team britanic din Cupa Campionilor Europeni. Din postura de campioană a Angliei pentru a aptea oară în istorie, FC Liverpool a învins, în tur, pe "Anfield Road", cu 2-0, meci în care titular în poarta "lupilor" a fost Sfetcu. În retur, locul lui Sfetcu a fost luat de Mihai Ionescu, iar Petrolul s-a impus cu scorul de 3-1, furnizând una dintre cele mai mari surprize din istoria competiției. 


Reamintim că, pe 12 octombrie, se împlinesc 50 de ani de la această performanță pe care nu cred că fotbalul românesc o va mai reedita prea curând… 


Vasile Sfetcu a evoluat la Petrolul, alături de frații Dridea, Mocanu, Boc sau Badea, în perioada 1956 - 1969, cucerind cu gruparea galben-albastră trei titluri de campion. A avut trei selecții și la echipa națională, apoi a devenit antrenor. 


Una dintre echipele pe care le-a pregătit a fost CFR Constanța, iar Radu Gheorghe, fost oficial al clubului feroviar își amintește: "L-am adus la Constanța în 1979, ca antrenor, și am petrecut împreună multe clipe frumoase. În 1981, cu Sfetcu pe bancă, CFR a disputat barajul de promovare în Divizia C, câștigat atunci de Victoria București, club aflat în plină ascensiune". 


Vasile Sfetcu a fost înmormântat, ieri, în cimitirul din Agigea. Dumnezeu să-l odihnească în pace! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5462 secunde