Produsele fără gluten pot fi consumate de oricine

93230
Produsele fără gluten pot fi consumate de oricine - gluten-1671033893.jpg

Articole de la același autor

De obicei, pâinea fără gluten este consumată în mod frecvent de persoanele cu boala celiacă și de cele care nu digeră foarte bine această proteină. Totuși, în ultima vreme a început să facă parte și din alimentația celor care își doresc alternative la făina de grâu, pentru a avea o dietă mai variată. De exemplu, hrișca nu este o cereală, ci o sămânță, cu toate avantajele pe care acest lucru le presupune la nivel nutrițional, care poate fi folosită la fel ca grâul. De fapt, în alte țări este utilizată pentru a face clătite delicioase, cărora le conferă o aromă puternică și caracteristică. Aveți nevoie de două ouă, două căni de apă, o jumătate de cană de ulei de măsline extravirgin, două linguri de zahăr brun, o lingură de sare de mare, două căni de făină de hrișcă, o cană de făină de orez și un plic de drojdie uscată. Mai întâi, veți bate cele două ouă pentru cel puțin un minut. 


Acest pas este important pentru ca pâinea să fie pufoasă. În continuare, veți adăuga ingredientele lichide, apa și uleiul. Atenție! Dacă temperatura camerei este scăzută, apa trebuie să fie fierbinte. Mai târziu, veți încorpora zahărul și sarea și veți amesteca cele două tipuri de făină și le adăugați puțin câte puțin în blender, pentru a amesteca totul bine. La final, adăugați drojdia și bateți din nou, după care preîncălziți cuptorul la 200 ºC și, timp de 15 minute, puneți aluatul de pâine în frigider. Schimbarea bruscă a temperaturii va activa drojdia și astfel veți obține o pâine mai pufoasă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5821 secunde