Proprietățile benefice ale condimentelor asupra sănătății
Articole de la același autor
Afinele încetinesc procesul de îmbătrânire
24 Septembrie 2023
Medicul neurolog Any Axelerad a obținut certificarea Academiei Europene de Conducere Clinică
24 Septembrie 2023
Terapia cu animale ajută la înlăturarea stresului și anxietății
18 Septembrie 2023
Ceaiul de păducel poate reduce acumularea de lichide în țesuturi
04 Septembrie 2023
Ploșnița, musafirul nepoftit din pat. Este periculoasă pentru sănătate?
17 Septembrie 2023
Consumată moderat, slănina poate să scadă colesterolul
03 Octombrie 2023
Condimentele și ierburile au fost folosite de-a lungul timpului atât în scopuri culinare, cât și medicinale. Potrivit specialiștilor, ele nu numai că îmbunătățesc aroma și aspectul preparatelor sau băuturilor, dar pot și să ofere protecție împotriva anumitor afecțiuni. La momentul actual, există numeroase cercetări care confirmă proprietățile benefice ale condimentelor asupra sănătății fizice și psihice. Multe dintre condimentele cunoscute și utilizate cu regularitate în bucătărie sunt surse excelente de antioxidanți, polifenoli și vitamine, iar consumul lor frecvent poate reduce riscul de a dezvolta cancer, boli pulmonare sau alte afecțiuni grave. Esențială pentru funcția nervoasă și musculară, sarea joacă un rol crucial în menținerea sănătății umane, fiind principala sursă de sodiu și clor din dietă.
Organismul uman folosește sodiul pentru a echilibra nivelul fluidelor din organism și pentru a menține în parametrii oprimi tensiunea arterială. Împreună cu sarea, piperul reprezintă unul dintre cele mai utilizate condimente la nivel mondial. Acesta reduce daunele excesive ale radicalilor liberi, care pot determina afecțiuni cardiovasculare sau chiar unele tipuri de cancere. Studiile au descoperit că piperul are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare puternice. Folosit în numeroase diete, o singură linguriță de oregano poate asigura aproximativ 8% din necesarul zilnic de vitamina K, folosită pentru îmbunătățirea circulației sanguine și a sănătății cognitive.
Organismul uman folosește sodiul pentru a echilibra nivelul fluidelor din organism și pentru a menține în parametrii oprimi tensiunea arterială. Împreună cu sarea, piperul reprezintă unul dintre cele mai utilizate condimente la nivel mondial. Acesta reduce daunele excesive ale radicalilor liberi, care pot determina afecțiuni cardiovasculare sau chiar unele tipuri de cancere. Studiile au descoperit că piperul are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare puternice. Folosit în numeroase diete, o singură linguriță de oregano poate asigura aproximativ 8% din necesarul zilnic de vitamina K, folosită pentru îmbunătățirea circulației sanguine și a sănătății cognitive.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 25 Aprilie 2022
Vineri, 01 Aprilie 2022
Marţi, 18 Ianuarie 2022
Miercuri, 21 Decembrie 2011
Marţi, 31 Martie 2015
Joi, 24 Aprilie 2014
Vineri, 30 August 2013
Joi, 07 Februarie 2013