Proprietățile benefice ale condimentelor asupra sănătății

172
Proprietățile benefice ale condimentelor asupra sănătății - condimente-1696857101.jpg

Articole de la același autor

Condimentele și ierburile au fost folosite de-a lungul timpului atât în scopuri culinare, cât și medicinale. Potrivit specialiștilor, ele nu numai că îmbunătățesc aroma și aspectul preparatelor sau băuturilor, dar pot și să ofere protecție împotriva anumitor afecțiuni. La momentul actual, există numeroase cercetări care confirmă proprietățile benefice ale condimentelor asupra sănătății fizice și psihice. Multe dintre condimentele cunoscute și utilizate cu regularitate în bucătărie sunt surse excelente de antioxidanți, polifenoli și vitamine, iar consumul lor frecvent poate reduce riscul de a dezvolta cancer, boli pulmonare sau alte afecțiuni grave. Esențială pentru funcția nervoasă și musculară, sarea joacă un rol crucial în menținerea sănătății umane, fiind principala sursă de sodiu și clor din dietă.

Organismul uman folosește sodiul pentru a echilibra nivelul fluidelor din organism și pentru a menține în parametrii oprimi tensiunea arterială. Împreună cu sarea, piperul reprezintă unul dintre cele mai utilizate condimente la nivel mondial. Acesta reduce daunele excesive ale radicalilor liberi, care pot determina afecțiuni cardiovasculare sau chiar unele tipuri de cancere. Studiile au descoperit că piperul are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare puternice. Folosit în numeroase diete, o singură linguriță de oregano poate asigura aproximativ 8% din necesarul zilnic de vitamina K, folosită pentru îmbunătățirea circulației sanguine și a sănătății cognitive.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 31 Martie 2015
Stire din Eveniment : Afaceri necurate cu ... condimente
Pagina a fost generata in 0.4819 secunde