Recuperarea medicală, esențială în tratarea scoliozei

686
Recuperarea medicală, esențială în tratarea scoliozei - recuperareamedicalaenescudumitru-1415803485.jpg

Articole de la același autor

Scolioza este una dintre afecțiunile cronice ale coloanei vertebrale, afecțiune care constă în curbarea anormală, în plan frontal, a coloanei vertebrale. Ea apare încă de la vârste foarte mici, fapt pentru care, copilul trebuie urmărit în dezvoltare.

De aceea, medicii specialiști susțin că, pe lângă implanturile speciale care oferă rigiditate coloanei vertebrale, pacienții trebuie să facă gimnastică de recuperare.

"Măsurile terapeutice se bazează pe implanturi care măresc rigiditatea și oferă sprijin coloanei vertebrale pe partea unde aceasta este încurbată, blocând accentuarea unghiului de curbură. Cu toate acestea, tratamentul trebuie să fie recomandat în urma unei documentări serioase asupra pacientului, a unei evaluări corecte și prin indicarea procedurii corecte, la vârsta potrivită, eventual într-o secvență de etape configurate coerent. Orice decizie terapeutică trebuie luată și în acord cu predicția de creștere scheletică a pacientului, care poate fi calculată fie radiologic sau prin tabele de predicție.

Măsurile recuperatorii au dublu rol: fie să oprească din evoluție scolioza, fie să amelioreze manifestările afecțiunii. Cu alte cuvinte, în acest tip de terapie încercăm să umblăm la cauza de bază, adică la nivelul dezechilibrului muscular care există la coloană.

Kinetoterapia este foarte importantă, deoarece există exerciții care permit acest antrenament selectiv al grupelor musculare. Mare parte din exercițiile care se fac la gimnastica medicală și la bazin pot fi efectuate și pe cont propriu, pacientul realizând un program autonom, nu doar până la terminarea creșterii scheletice, ci pentru tot restul vieții", a explicat dr. dr. Marius Enescu, medic primar ortopedie-traumatologie în cadrul Clinicii MEDSTAR 2000. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1375 secunde