România, fruntașă la numărul cazurilor de scolioză tratate incorect

917
România, fruntașă la numărul cazurilor de scolioză tratate incorect - scolioza-1331578321.jpg
Țara noastră se află pe primul loc în Europa în ceea ce privește nu-mărul formelor grave și foarte grave de scolioză tratate necorespunzător, susține dr. Mihai Jianu, medic primar Chirurgie și Ortopedie Pediatrică.
Medicul desemnat, în urmă cu doi ani, de către Ministerul Sănătății drept coordonatorul Programului Național pentru depistarea precoce a scoliozelor și tratarea lor adecvată, menționează că în țară se estimează că sunt aproximativ 60.000 de copii cu această afecțiune a coloanei vertebrale. Dr. Mihai Jianu a realizat, până în prezent, peste 600 de operații de scolioză, reușind, astfel, să efectueze cel mai mare număr de operații de acest gen realizate cu succes în țară.
Scolioza poate afecta pe oricine, dar printre factorii care cresc riscul unei persoane de a dezvolta această boală se numără istoricul familial, vertebrele împinse spre înainte și lipsa sau scurtarea membrelor superioare sau inferioare. Totodată, fetele cu vârsta cuprinsă între 10 și 16 ani sunt de șapte ori mai predispuse decât băieții să facă scolioză cu o curbură severă care să necesite tratament.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3389 secunde