Să decojești sau nu fructele și legumele?

167

Articole recomandate

Mulți dintre noi încă decojim fructele și legumele, fără să ne gândim dacă e bine sau nu ce facem. Specialiștii spun că prin decojire, pierdem mult din aportul lor nutrițional.

De exemplu, merele: coaja poate conține de până la nouă ori mai mulți antioxidanți decât pulpa. Cunoscuți sub denumirea de polifenoli, acești antioxidanți ajută în lupta cu bolile de inimă și cu unele tipuri de cancer.

De asemenea, cercetătorii americani consideră că acești antioxidanți pot ajuta la diminuarea inflamației în cazul bolilor autoimune, precum colita. Analog, prepararea în coajă a unor rădăcinoase precum cartofii ajută la păstrarea unei mai mari cantități de vitamina C.

Atunci, este vreun risc în a ingera coaja? Nu, este de părere Food Standards Agency, dar suntem sfătuiți să spălăm toate fructele și legumele înainte de a le consuma, cu excepția celor ambalate, pe care este specificat că se pot consuma direct. Motivul: pământul de pe ele poate găzdui bacterii nocive.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Septembrie 2013
Stire din Diverse : De ce e bine să mâncăm ardei gras
Pagina a fost generata in 2.0756 secunde