Sesiune mobilă de recoltare de sânge la Mangalia

1656
Centrul Regional de Transfuzii Constanța organizează astăzi, între orele 8.30 și 12.30, la Spitalul Municipal Mangalia, o sesiune mobilă de recoltare de sânge. Acțiunea se desfășoară sub îndemnul "Sângele este un dat de neînlocuit! Este nevoie de mai mulți donatori! Cheamă-ți prietenii!".
Pentru donatorii din localitățile învecinate se decontează biletele de microbuz din localitatea de domiciliu până la Mangalia. Pot dona sânge toate persoanele cuprinse între 18 și 65 de ani, cu greutatea de peste 50 de kilograme, care nu au suferit de hepatită, TBC, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă.
Cu două zile înainte de ziua donării este interzis consumul de băuturi alcoolice. În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor, sărac în grăsimi. Persoanele care efectuează o donare completă, adică 450 de ml de sânge, beneficiază de șapte tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă la locul de muncă în ziua donării în cazul donatorilor salariați, o zi scutire de la frecvență în ziua donării, în cazul elevilor, studenților sau militarilor.
Donatorii sunt așteptați începând cu ora 8,30 la sediul Spitalului Municipal Mangalia, pe strada Rozelor nr.2, cu actul de identitate valabil. Relații suplimentare pot fi aflate de la Primăria Mangalia, telefon 0241/751.060, 0241/751.030 și 0241/751.011.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2391 secunde