Soluții pentru a evita somnolența în timpul studiului

169
Soluții pentru a evita somnolența în timpul studiului - somnolenta-1677158357.jpg

Articole de la același autor

Aveți de învățat ceva și somnul nu vă dă pace? Încercați să vă concentrați, dar vă simțiți obosiți? Din fericire, există câteva soluții pentru a depăși somnolența în timpul studiului. Sunt situații în care, fie din cauza dificultăților de somn cu o seară înainte, fie din cauza faptului că subiectul de studiu este neatractiv, această oboseală împiedică asimilarea corectă a cunoștințelor. Primul sfat pentru a evita somnolența în timpul studiului este odihna, așa că faceți tot posibilul să dormiți suficient noaptea și nu neglijați somnul scurt de după-amiază. Un studiu american indică faptul că un pui de somn de 30 de minute după studiu îmbunătățește procesul de învățare și face ca informațiile să fie reținute, chiar și la o săptămână după citirea lor.

Dacă sunteți obosiți, cel mai probabil vreți să studiați în pat, dar acest lucru nu este recomandat. Atunci când vă întindeți, organismul crede că se va odihni și activează funcțiile reglate de sistemul nervos parasimpatic, precum digestia. Dacă stați drepți, vigilența este activată. De fapt, studiile sugerează că poziția este crucială în ceea ce privește performanța și memoria de lucru.

Dacă v-ați săturat să stați la birou, studiați stând în picioare sau luați o pauză pentru mișcare. Acest studiu indică faptul că, chiar și la niveluri ușoare sau moderate, deshidratarea poate afecta memoria pe termen scurt, precum și concentrarea, capacitatea de matematică, percepția și vigilența. Prin urmare, trebuie să vă hidratați în mod regulat și să adoptați un plan alimentar sănătos, fără gustări dulci și junk food. Câteva alimente recomandate sunt: ouăle, carnea de curcan, peștele, lintea, cerealele, nucile, lactatele. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4863 secunde