Suplimentele alimentare pot ajuta la prevenirea unor probleme de sănătate

279
Suplimentele alimentare pot ajuta la prevenirea unor probleme de sănătate - suplimente2-1638295304.jpg

Articole de la același autor

Mare atenție! Suplimentele alimentare nu înlocuiesc beneficiile unei diete sănătoase, ci, de fapt, contribuie doar la obținerea dozelor necesare de nutrienți. Specialiștii csid.ro afirmă că utilizarea în siguranță a suplimentelor la vârstnici poate ajuta la prevenirea unor probleme de sănătate, mai ales că în această etapă există mulți factori care duc la un risc crescut de îmbolnăvire. Printre acestea se remarcă adesea deficiențele nutriționale, deshidratarea și modificările hormonale.

Din fericire, există o mare varietate de suplimente alimentare care promovează o stare de bine la vârstnici.

Astfel, vitaminele, mineralele, enzimele, acizii grași și aminoacizii sunt câteva exemple. În primul rând, trebuie amintit că procesul de îmbătrânire aduce o serie de schimbări în organism, iar funcții precum metabolismul, sațietatea, pierderea în greutate și aprecierea senzorială a alimentelor tind să fie afectate.

Ca urmare, pentru ca organismul să funcționeze optim, este necesar să existe un aport suficient de nutrienți esențiali. Dacă există un deficit, sistemele încep să aibă probleme. Iată câteva consecințe ale lipsei de nutrienți. De exemplu, vitamina C este un nutrient cu multiple funcții în organism, care nu numai că întărește funcțiile sistemului imunitar, ci ajută și în procesul de vindecare a rănilor și încurajează formarea vaselor de sânge, cartilajelor, mușchilor și colagenului. Atunci când nu este consumată în cantități suficiente, există un risc mare de apariție a unei afecțiuni cunoscute sub numele de scorbut, caracterizată prin anemie, sângerare a gingiilor, vânătăi și vindecare deficitară. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4687 secunde