Taberele de pe litoral, luate la puricat de inspectorii de sănătate

122
Taberele de pe litoral, luate la puricat de inspectorii de sănătate - taberelecopii-1438188942.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică din Constanța au luat la rând tabe-rele funcționale din județul Constanța pentru a verifica dacă acestea se încadrează în prevederile legale.


În prezent, în județul Constanța, funcționează trei tabere ale Direcției Județene pentru Tineret și Sport Constanța și 15 private. În urma controalelor, au fost aplicate doar două sancțiuni contravenționale, majoritatea locațiilor fiind găsite fără probleme.


"Taberele care au bloc alimentar respectă legislația sanitară în vigoare privind depozitarea, păstrarea de probe din mâncarea gătită 48 de ore la rece, efectuarea triajului epidemiologic zilnic al personalului angajat. De asemenea, s-a constatat că personalul angajat are efectuat controlul medical periodic și face dovada instruirii privind noțiunile fundamentale de igienă. Fuseseră efec-tuate operațiuni de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, iar aprovizionarea cu materiale de curățenie și produse biocide pentru operațiuni de dezinfecție este corespunzătoare", precizează Cristina Mihaela Schipor, directorul DSP Constanța.


Potrivit acesteia, inspectorii au constatat că, la intrarea fiecărei serii, se efectuează triajul epidemiologic al copiilor de către medicul care are contract cu tabăra respectivă și se verifică avizul epidemiologic și dovada imunizărilor obligatorii. "Pentru neconformitățile constatate au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, pentru neefectuarea lucrărilor de igienizare și revizuire a instalațiilor în unități care asigură servicii similare taberelor", a mai spus șeful DSP Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3339 secunde