Tratamentele homeopate stimulează tendința naturală de vindecare a organismului

217
Tratamentele homeopate stimulează tendința naturală de vindecare a organismului - fond-homeopatiejpeg-2-1684667954.jpg

Articole de la același autor

La ora actuală, homeopatia este o metodă de tratament adoptată de foarte mulți oameni. Aceasta are rolul de a stimula tendința naturală de vindecare a organismului, folosind medicamente preparate din substanțe de origine minerală, vegetală și animală. Aceste medicamente se numesc remedii homeopate, nu au reacții adverse și nu dau dependență.

Practic, homeopatia tratează aceleaşi boli ca şi medicina convenţională, însă şansele de reuşită depind și de puterea de luptă a organismului, susțin specialiștii. Aceasta este o formă de terapie profundă care se adresează persoanelor ce doresc abordarea problemelor de sănătate dintr-o perspectivă individualizată. Diferența față de medicina clasică, alopată, este aceea că homeopatia nu lucrează cu substanțe toxice pentru organism, nu împiedică mecanismele naturale ale vindecării, ci, dimpotrivă, le ajută să se desfășoare.

Prin urmare, sistemul imunitar iese întărit. Principiul de funcţionare al medicamentelor homeopate, realizate integral din surse naturale, este similar cu cel al vaccinurilor, care introduc microbi în organism pentru a stimula producerea de anticorpi. „O substanţă care provoacă boală în doză mare depăşeşte capacitatea organismului de a se apăra. Aceeaşi substanţă, dar în doză mai mică, stimulează organismul să ia măsuri de apărare”, explică dr. Sorin Dan Cadâr, specialist în homeopatie. Prin contrast, tratamentele aplicate de medicina convenţională acţionează împotriva bolii, dând la o parte mecanismele de apărare ale organismului şi făcând treaba în locul lor. Şansele de vindecare depind de cât de mult a afectat boala sistemul intern de apărare. Altfel spus, condiţia primară este ca organismele să fie reactive, adică să mai aibă capacitatea de reacţie la stimuli.

Tratamentul dă cele mai bune rezultate în cazul bolilor digestive, ale aparatului respirator, uro-genitale, endocrine, imunitare, alergice, dermatologice şi neuro-psihice. În plus, stopează recidivele la copii. Totodată, homeopatia poate fi o primă opţiune de tratament, poate urma tratamentului alopat (convenţional) sau îl poate seconda pe acesta din urmă pentru a creşte şansele de vindecare. Acest tip de medicamente sunt recomandate ca primă opţiune în special în cazul bolilor acute sau cronic - recidivante ale aparatului respirator, ale aparatului uro - genital, sau în afecţiunile alergice. Unul dintre principalele beneficii ale tratamentului homeopat este capacitatea acestuia de a împiedica apariţia recidivelor, favorizate de remediile convenţionale. Vorbind despre copii, unii medici spun că ajung la homeopat copii „îndopaţi cu antibiotice, antialergice”. Există, însă, şi situaţii în care remediile homeopate nu dau rezultatele aşteptate şi pot fi folosite numai ca adjuvanţi ai tratamentului alopat. Printre acestea se numără cancerul, tuberculoza, litiaza biliară de dimensiuni mari, fibromul uterin diagnosticat târziu, afecţiunile reumatice vechi, diabetul insulino-dependent. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Decembrie 2015
Stire din Sănătate : Cât de eficiente sunt remediile homeopate
Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015
Stire din Sănătate : Cât de bine face tratamentul homeopatic
Pagina a fost generata in 0.437 secunde