Vaccinul hexavalent oferă protecţie împotriva a şase afecţiuni mortale

236
Vaccinul hexavalent oferă protecţie împotriva a şase afecţiuni mortale - vaccin-1703680890.jpg

Articole de la același autor

Vaccinul hexavalent este o suspensie injectabilă, care protejează împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomelitei, afecțiunilor provocate de Hemophilus influenza tip B (pneumonii, meningite, otite, epiglotite) și hepatitei B. În România, susţin specialiştii, serul se administrează la vârsta de două, patru și 11 luni, în cabinetul medicului de familie, conform Schemei Naționale de Vaccinare. Acesta se administrează intramuscular, în cazul bebelușilor la nivelul zonelor antero-laterale ale coapselor. Dacă sunt administrate două vaccinuri concomitent, se vor face unul într-un picior, al doilea în celălalt picior.

Cum acționează vaccinul hexavalent? Acesta va antrena sistemul imun al gazdei să fie pregătit să atace adevăratul inamic, în momentul în care se va întâlni cu acesta. Existenţa dozelor multiple se explică prin faptul că acest lucru este necesar pentru producerea de anticorpi cu viaţă lungă şi pentru dezvoltarea celulelor cu memorie.

În acest fel, organismul este antrenat să lupte cu organismul specific, cel care provoacă boala, construind memoria agentului patogen, astfel încât să lupte rapid cu acesta, dacă va fi expus ulterior. Printre beneficiile oferite de acest vaccin se numără mai puţine injecţii la bebeluşi (trei în loc de 18), oferind o mai bună protecţie împotriva a şase afecţiuni mortale. De asemenea, este un vaccin cu un risc scăzut de efecte secundare, precum febra sau roșeața.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2899 secunde