Valeriana, sedativul care vă face să adormiți mai ușor

134
Valeriana, sedativul care vă face să adormiți mai ușor - valeriana1-1632838834.jpg
Foarte mulţi oameni suferă de anxietate, iar antidepresivele nu sunt întotdeauna cea mai bună soluţie pentru a scăpa de proasta dispoziţie. Suplimentele pe bază de plante şi vitamine pot alunga depresiile, la fel şi schimbarea stilului de viaţă. În plus, susţin specialiştii, este nevoie de mai multă mişcare, un somn bun şi renunţarea la excitantele nervoase, precum cafeaua şi ţigara.

De exemplu, trei ore de activitate fizică moderată, pe săptămână, cresc buna dispoziţie, iar de preferat sunt sporturile dinamice, precum ciclismul, gimnastica, dansul, joggingul ori plimbările lungi. Specialiştii în medicina naturistă vă recomandă să folosiţi acizi graşi Omega 3, complexul de vitamine B şi preparatele din valeriană ori lavandă. Acestea ajută şi în combaterea sindromului premenstrual ori în calmarea crizelor care survin la menopauză. Rădăcinile uscate din valeriană alungă insomniile, iar uleiurile din lavandă, folosite în aromaterapie, vă ajută să vă relaxaţi şi să eliberaţi tensiunea.

„Valeriana este un sedativ blând, vă ajută să adormiţi uşor şi nu are efecte secundare, precum barbituricele”, a precizat dr. Ovidiu Bojor. El vă recomandă să consumaţi valeriană fie în capsule, fie sub formă de tinctură, în ceai. Un alt ceai sedativ bun este şi cel în care aţi combinat flori şi frunze de păducel cu „talpa gâştii” sau cel în care amestecaţi flori de levănţică şi flori de „talpa gâştii” ori cel în care amestecaţi flori de levănţică şi flori de tei. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1831 secunde