Violența asupra copiilor are efecte dramatice

207
Violența asupra copiilor  are efecte dramatice - hartuirecoii-1385656103.jpg

Articole de la același autor

Asociația Telefonul Copilului lansează proiectul "Bullying - de la hărțuirea verbală la hărțuirea fizică în rândul copiilor" prin care își propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la existența acestui fenomen, dar și a metodelor de luptă împotriva acestuia. Proiectul constituie primul demers care tratează acest subiect în România și care urmărește dezvoltarea unui pachet educațional împreună cu experți în psihologia copilului.

Violența verbală sau non-verbală, abuzul emoțional, excluderea sau violența fizică sunt diversele tipuri de abuz pe care le îmbracă fenomenul care afectează sănătatea copiilor și conduce adesea la probleme emoțio-nale, tulburări de comportament, precum și abandon școlar, auto-mutilare sau chiar suicid. În perioada octombrie 2011 - octombrie 2013, Asociația Telefonul Copilului a înregistrat un număr de 2.907 de astfel de cazuri în România.

"Excluderea și mai ales umilirea reprezintă o lovitură psihologică foarte mare, cu efecte pe termen lung precum pierderea încrederii în sine și în ceilalți, alienare, teamă, depresie, retragere, furie, chiar și răzbunare", a declarat Cătălina Florea, director al Asociației Telefonul Copilului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3646 secunde