Zincul vă ajută să vă îmbunătățiți imunitatea
Articole de la același autor
Renunţaţi la fumat! Vă puteţi îmbolnăvi bebeluşii
21 Ianuarie 2024
Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu Mare, dotat cu un modular pentru spitalizarea de zi
19 Decembrie 2023
Cauze frecvente care duc la dilatarea porilor
11 Ianuarie 2024
Răul de înălţime afectează semnificativ calitatea vieții oamenilor
20 Decembrie 2023
Pătlagina îmbunătățeşte digestia şi reduce inflamația
11 Ianuarie 2024
Vinul şi ciocolata vă pot declanşa migrenele
15 Decembrie 2023
Zincul este un oligoelement esențial pentru sănătatea sistemului imunitar, iar deficiența de zinc afectează mai multe aspecte ale imunității. Studiile au arătat că zincul este necesar pentru activitatea a mai mult de 300 de enzime din corp. Medicii afirmă că deficiența severă de zinc se caracterizează prin întârzierea creșterii, leziuni ale pielii și afectarea vindecării rănilor, hipogonadism, anemie, diaree, anorexie, întârziere mintală și afectarea funcției vizuale și imunologice. Cele mai multe studii nu clasifică majoritatea vârstnicilor ca fiind deficienți de zinc, dar chiar și privarea marginală de zinc poate afecta funcția imună. În consecință, suplimentarea orală de zinc demonstrează potențialul de a îmbunătăți imunitatea și reglează eficient răspunsurile inflamatorii cronice la vârstnici. Totodată, oligoelementul zinc este esențial pentru creșterea și dezvoltarea tuturor organismelor, iar rata ridicată de proliferare și diferențiere a celulelor imune necesită o aprovizionare constantă cu cantități suficiente de zinc. Cantitatea zilnică recomandată de zinc este de 8 mg pentru femei și 9,5-13 mg pentru bărbați. În prezent, nu există o modalitate fiabilă de a vă testa nivelul de zinc, dar Organizația Mondială a Sănătății avertizează că deficitul de zinc apare la 31% din populație la nivel mondial. Cu toate acestea, s-a constatat că deficitul de zinc este mai frecvent la persoanele în vârstă, care pot mânca mai puțin, și la vegetarieni și vegani, deoarece unele dintre cele mai bogate surse de zinc sunt carnea și crustaceele, alimente pe care cele două categorii nu le consumă deloc sau le consumă în cantități mici.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 05 Ianuarie 2024
Duminică, 24 Septembrie 2023
Luni, 31 Iulie 2023
Sâmbătă, 29 Aprilie 2023
Marţi, 14 Februarie 2012