A fost finalizat planul pentru reabilitarea plajelor și a falezelor

843
A fost finalizat planul pentru reabilitarea plajelor și a falezelor - eforiesudreabilitarefalezasurpat-1310574540.jpg
În sfârșit, România are un plan de bătaie pentru refacerea plajelor înghițite de Marea Neagră și reabilitarea falezelor prăbușite. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a finalizat Master Planul zonei costiere și cinci studii de fezabilitate pentru intervenția în zonele prioritare afectate de eroziunea costieră.
Master Planul cuprinde 11 mari capitole, care se referă, printre altele la Analiza situației actuale - starea zonei costiere a Mării Negre, Prognoze, Analiza opțiunilor, Plan de implementare al Master Planului, Analiza financiară și socio-economică și Strategia pentru management costier viitor.
Cele cinci studii de fezabilitate vizează zonele prioritare, în care a fost identificată eroziune accen-tuată, și anume, Mamaia, Constanța și Eforie Nord.
Întregul proiect este finanțat de Uniunea Europeană. Valoarea totală a asistenței tehnice este de aproximativ cinci milioane de euro și cuprinde elaborarea Master Planului, Aplicația de finanțare, Evaluarea Strategică de Mediu și elaborarea tuturor documentațiilor necesare atribuirii contractelor pentru implementarea lucrărilor de combatere a eroziunii costiere.
Principalul motiv pentru dezvoltarea acestui Master Plan este de a pune în aplicare pe termen lung o abordare durabilă și strategică pentru gestionarea și diminuarea riscurilor legate de eroziunea costieră pentru întreaga coasta românească.
Master Planul zonei costiere va fi supus astăzi discuțiilor specialiștilor, în cadrul Comisiei Tehnico-Economice, la nivel de ABADL, după care va fi transmis spre analiză și aprobare la Administrația Națională Apele Române și la Ministerul Mediului și Pădurilor.
Investițiile propuse a fi realizate în prima fază a lucrărilor de combatere a eroziunii costiere, vor costa aproximativ 150 de milioane de euro, fonduri care vor proveni de la Uniunea Europeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Iulie 2011
Stire din Social : Rămânem fără plaje
Miercuri, 23 Februarie 2011
Stire din Social : Marea ne înghite plajele
Pagina a fost generata in 0.3116 secunde