Absolvenții în vârste de peste 16 ani se pot înscrie în evidențele agențiilor pentru ocuparea forței de muncă

136
Absolvenții în vârste de peste 16 ani se pot înscrie în evidențele agențiilor pentru ocuparea forței de muncă - absolventi-1693836358.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) anunță absolvenții care nu s-au înregistrat în interval de 60 de zile de la absolvire la agențiile de care aparțin se pot înscrie pentru a beneficia de pachetul de măsuri active de stimulare a ocupării.

Este vorba despre pachetul ce include informare şi consiliere profesională, medierea muncii, cursuri de formare profesională, prima de inserție. De asemenea, există diferite alte măsuri de susținere și stimulare a ocupării, precum primele de mobilitate, de activare și așa mai departe. Conform legislației în vigoare, absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi cei ai şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, se pot înregistra la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă din raza cărora îşi au domiciliul. Aceștia se pot angaja cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni și beneficiază de o primă de inserţie egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referinţă (ISR) în vigoare la data încadrării (ISR - 598 lei).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4215 secunde