Top 10 al domeniilor în care se pot angaja tinerii absolvenți. Iată ce salarii sunt oferite!

471
Top 10 al domeniilor în care se pot angaja tinerii absolvenți. Iată ce salarii sunt oferite! - top10aldomeniilorincaresepotanga-1664561374.jpg

Articole de la același autor

Învățământul universitar furnizează, pe piața muncii, peste 130.000 de absolvenți anual. La aceștia se adaugă studenții care sunt dispuși să muncească în timpul studiilor. Conform celui mai recent sondaj realizat de BestJobs în rândul tinerilor studenți, aproape 80% dintre respondenți (79,4%) au de gând să se angajeze în timpul studiilor. Dintre aceștia, 46% vor să se angajeze în domeniul pe care îl studiază, în timp ce pentru aproape 44% nu contează domeniul, ci doar să își asigure independența financiară.

În Top 10 al domeniilor cu cea mai mare pondere de angajări a absolvenților și tinerilor fără experiență se situează industria HoReCa (cu o pondere de peste 30% a angajărilor din rândul celor fără experiență și un salariu mediu de 480 de euro), servicii clienți (26% și 650 de euro), vânzări cu amănuntul (18% și 570 de euro), producție și logistică (14% și 565 de euro), marketing - publicitate (7% și 600 de euro), transporturi auto (6,5% și 550 euro), financiar - contabilitate (5,4% și 750 de euro), inginerie (5,1% și 800 de euro), juridic (4,7% și 850 de euro) și IT (3,53% și 900 de euro).

Deficitul forței de muncă în anumite domenii face ca angajatorii să se bată pe absolvenții cu specializări precum IT şi inginerie, agricultură, medicină și pharma, robotică şi electrotehnică sau limbi străine (mai ales germană, rusă și limbile mai rare precum cele nordice, mandarină sau arabă), precizează BestJobs.

„O soluție pentru a acoperi deficitul de specialiști mai ales în anumite domenii este învățământul profesional dual, care se poate realiza printr-o relație mai strânsă de colaborare între unitățile de învățământ profesional și agenții economici. În acest sens, angajatorii trebuie să investească în educarea și formarea viitorilor specialiști, care să se angajeze în cadrul companiei”, a declarat Ana Vișian - marketing manager la BestJobs.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4543 secunde