Acțiunile din cadrul proiectului "Natură Urbană – Oxigen pentru Constanța" sunt în grafic

390
Acțiunile din cadrul proiectului

Articole de la același autor

Amenajările de spații verzi din orașul Constanța sunt în grafic. De la o lună la alta, primăria face eforturi de a întreține un mediu înconjurător curat și sănătos. Doar de Zilele Constanței, au fost plantați 450 de stejari, din ghindele produse de arborii maturi, în curtea Palatului Copiilor.

În cadrul acțiunii, au fost cooptați elevi voluntari, care învață, în cadrul proiectului, și despre horticultură, grădinărit și îngrijire de sere. Prin atelierul organizat, precizează reprezentanții administrației locale, Primăria Constanța și partenerii săi și-au propus să dea o nouă viață curții de la Palatului Copiilor, astfel încât cei mici să se bucure de un spațiu verde revitalizat. Acțiunile de acest tip reprezintă un punct cheie în cadrul Lunii Verzi din Constanța, o campanie inedită de educație pentru mediu și voluntariat, organizată de Asociația „Act for Tomorrow“ și Primăria Constanța, Inspectorul Școlar Județean și Palatul Copiilor Constanța.

De asemenea, minipădurea urbană, plantată la Constanţa, este susţinută prin programul „România plantează pentru mâine”, iniţiat de OMV Petrom şi ONG-urile partenere, având o contribuţie de 5,7 milioane de euro. În cadrul inițiativei, peste 2.000.000 de puieţi au fost plantaţi pe 450 de hectare, în perioada 2020-2023.

Reamintim că, în luna martie, Primăria Municipiului Constanța a semnat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Palatul Copiilor Constanța și Asociația „Act For Tomorrow”, un proiect care vizează, printre alte obiective, amenajarea de spații verzi. Programul, intitulat „Natură Urbană - Oxigen pentru Constanța”, își propune creșterea suprafețelor de spațiu verde la nivelul oraşului, realizarea de păduri urbane și alte acțiuni de educare și voluntariat, precum plantarea de pomi, arbori și arbuști și ateliere de grădinărit.

Programul „Natură Urbană - Oxigen pentru Constanța” reprezintă o continuare a parteneriatului dintre Primăria Constanța și Asociația „Act for Tomorrow”. În ultimii trei ani, prin acest parteneriat, au fost realizate mai multe proiecte de mediu pentru Constanța.

La momentul semnării proiectului, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a punctat cât de importantă este promovarea sustenabilității la nivel municipal pentru administrația locală și eforturile depuse la comun pentru atingerea acestui obiectiv. „Ne bucurăm că am dezvoltat acest program strategic pentru a pune Constanța pe harta orașelor verzi din România. Promovarea sustenabilității la nivel municipal reprezintă o direcție importantă a administrației locale din Constanța. Alături de partenerii noștri din societatea civilă, de IȘJ și Palatul Copiilor vom dezvolta noi soluții de mediu pentru orașul nostru”, preciza, atunci, edilul.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3164 secunde