ALERTĂ! 10 cazuri de trichineloză, depistate de autorități

195
ALERTĂ! 10 cazuri de trichineloză, depistate de autorități - mujercortandocarnefrescacarnicer-1575024731.jpg
Peste 10 cazuri de trichineloză au fost depistate la porci în acest an în județul Satu Mare, a declarat, vineri, în ședința Colegiului Prefectural, șeful Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Nicolae Dumuța.

"Porcul identificat pozitiv, respectând procedurile legale, se despăgubește, se plătește la prețul pieței. Avem și fondurile necesare. N-am avut cazuri pozitive la om în acest an, am avut 12 cazuri la porci, fără consum. Este un lucru important. Încercăm prin echipele pe care le avem, cu un program prelungit, încrucișat, să asigurăm suplimentarea personalului, servicii prompte și de calitate", a precizat Dumuța.

Totodată, el a precizat că în județ mai este activ un caz de pestă porcină africană într-o gospodărie, dar și trei la mistreț.

"La ora aceasta în județul Satu Mare avem un singur caz de pestă porcină africană, la o gospodărie în Bolda, unde suntem pe final. Dacă totul decurge normal și n-o să mai apară probleme, deja ne-am liniștit, undeva în jurul datei de 15 decembrie vom stinge și acel focar. Din păcate avem pozitiv la mistreț în fondul din Beltiug, pe fondul Gerăușa și pe Săuca", a mai spus Dumuța.

El a arătat că este important ca oamenii să apeleze la medicul din comună când au orice suspiciune, pentru ca boala să nu se răspândească. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Decembrie 2014
Stire din Sănătate : Cum se manifestă trichineloza
Pagina a fost generata in 0.7427 secunde