Alexandru Rafila: “Cele mai multe posturi neocupate la Rezidențiat sunt la Chirurgie şi Ortopedie"

351
Alexandru Rafila: “Cele mai multe posturi neocupate la Rezidențiat sunt la Chirurgie şi Ortopedie

Articole de la același autor

Ministrul sănătăţii, Alexandu Rafila, a precizat, la sesiunea extraordinară a examenului de Rezidenţiat, că sunt înscrişi circa 1,5 candidaţi pentru fiecare dintre posturile disponibile şi că cele mai multe posturi neocupate sunt la Chirurgie sau Ortopedie, informează News.ro.


„Avem circa 1,5 candidaţi pentru fiecare dintre aceste posturi şi sunt specialităţi care au posturi mai numeroase, neocupate, locuri şi posturi, ca să fim corecţi. Există şi două situaţii, două spitale care au posturile anunţate ca loc de muncă”, a declarat Alexandru Rafila la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, din Bucureşti, unde se desfăşoară sesiunea extraordinară a examenului de Rezidenţiat. Potrivit acestuia, majoritatea celor rămase neocupate sunt din specialităţile chirurgicale.


„99 la domeniul Chirurgie, peste 40 la Ortopedie şi un lucru care ne preocupă, şi sperăm să schimbăm această situaţie este legat de medicina de urgenţă. Nu mai puţin de 95 de posturi la medicina de urgenţă nu au fost ocupate, e clar că este ceva legat de atractivitatea acestei specialităţi şi de dificultatea ei, pentru că este o specialitate dificilă”, a adăugat Alexandru Rafila.
Ministrul sănătăţii a precizat că Universităţile de Medicină ar trebui să pregătească şi specializarea medicină de urgenţă. „Ne propunem ca, odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a Educaţiei, universităţile să îşi recâştige locul binemeritat în pregătirea acestor medici de medicină de urgenţă şi medicina de urgenţă să se desfăşoare la fel ca toate celelalte specialităţi medicale în cadrul universităţilor şi respectiv Facultăţilor de Medicină şi Farmacie”, a mai declarat Rafila.


Ministrul sănătăţii s-a referit şi la medicina de familie, la care sunt disponibile, la această sesiune de Rezidenţiat, puţin peste 40 de posturi.


„Prin noul contract cadru care se va lansa în curând, credem că atât activitatea profesională, cât şi veniturile medicilor de familie se vor îmbunătăţi şi specialitatea va fi mai atractivă, mai ales că noi facem un efort consistent şi în cadrul PNRR pentru dotarea şi reabilitarea cabinetelor de medicină de familie, iar în perioada următoare vom încerca să pilotăm şi anumite proiecte de regândire a modului de desfăşurare a activităţii şi de salarizare în domeniul medicinei de familie”, a subliniat Rafila.
În final, Rafila şi-a manifestat speranţa ca aceia care vor ocupa posturi în urma acestui examen, să urmeze specialităţile şi să rămână să profeseze.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.564 secunde