Amenajarea bucătăriei: sfaturi practice pentru începători

1567
Amenajarea bucătăriei: sfaturi practice pentru începători - amenajarea-bucatariei-sfaturi-pr-1677660415.jpg

Articole recomandate

Considerată deseori „sufletul casei”, bucătăria este spațiul ideal nu doar pentru pregătirea unor mese delicioase, ci și unul în care toți cei ai casei și musafirii petrec timpul cu plăcere. Dacă ești la început de drum în amenajare, vei constata că deseori cei care te vizitează preferă să se oprească aici pentru a servi o cafea sau a sta la o poveste. 

Din rândurile de mai jos vei afla câteva sfaturi practice pentru proiectarea acestui loc, și pentru alegerea celor mai potrivite produse care pot spori confortul și funcționalitatea în încăpere. Fie că ești începător sau experimentat, astfel de informații te vor ajuta să amenajezi un loc primitor, dotat cu toate cele necesare, astfel încât să transformi dorințele tale creative în realitate.

Sfaturi practice pentru amenajarea bucătăriei: ai în vedere dimensionarea spațiului 

O bucătărie poate fi un spațiu frumos și confortabil dacă este bine amenajată, cu piesele de mobilier alese în funcție de configurație. Un design ideal are în vedere aranjarea tuturor elementelor pentru a obține un loc funcțional și plăcut din punct de vedere estetic. 

Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când îți amenajezi bucătăria este să ții cont de dimensiunile spațiului, astfel încât să poți configura corect mobilierul. De exemplu, dacă optezi pentru seturi complete de mobilă, alege o variantă care poate fi încadrată pe una din laturile încăperii, mai ales dacă locul este mai mic sau configurația este lungă și îngustă.

În schimb, dacă dispui de un spațiu mai generos, ai în vedere să amplasezi piesele astfel încât să nu pară subdimensionate în raport cu suprafața totală existentă. 

Cum să ai în vedere dimensiunile mobilierului

Dimensiunile joacă un rol important în amenajarea bucătăriei, așa că trebuie să ai în vedere spațiul disponibil și să faci alegerile potrivite pentru piesele de mobilier. Toate aceste detalii vor contribui la aspectul general, în așa fel încât elementele să se integreze cu succes în design-ul existent. 

Pentru alegeri bune, selectează dintre variantele de mese de bucătărie de pe FAVI.ro, care îți permit să folosești spațiul optim atunci când este nevoie de mai mult loc. Texturile noi, de exemplu cele din catifea sau velur, și culorile vibrante ale tapițeriei scaunelor vor adăuga un plus de modernitate și confort, indiferent unde sunt amplasate acestea. 

Opțiuni de finisare: Cum să selectezi materialele potrivite 

Materialele din care sunt fabricate piesele de mobilier, laolaltă cu finisajele, joacă un rol important în amenajarea bucătăriei. Optează pentru variante solide și durabile, precum lemnul, marmura sau granitul, pentru blatul de lucru, deoarece aici ai nevoie de structuri rezistente și durabile. Aceste materiale sunt recomandate deoarece se pot curăța ușor și oferă o durată de viață îndelungată. Pentru un aspect mai modern și elegant, lemnul poate fi lăcuit.

Finisajele alese vor contribui la estetica generală a spațiului, așa că optează pentru culori și texturi moderne sau clasice, precum alb, gri sau crem, care permit o flexibilitate cromatică ridicată. Astfel, în funcție de preferințe, te vei asigura că obții acel look care se potrivește stilului tău și se integrează cel mai bine în design-ul general al bucătăriei.

Cum să amenajezi eficient spațiul bucătăriei

În amenajarea bucătăriei, folosirea unui design modular sau a unor forme geometrice armonioase poate conferi o senzație contemporană, creând o atmosferă plăcută. De exemplu, poți opta pentru forme simple, cu linii verticale sau orizontale pentru dulapuri, pentru a obține mai mult spațiu de depozitare. Produsele multifuncționale, precum rafturile, suporturile sau alte accesorii utile pot fi utilizate pentru a aranja cât mai eficient spațiul disponibil.

O idee practică este să amplasezi etajere deasupra mesei, astfel încât să ai acces imediat la anumite elemente frecvent utilizate. O altă variantă ar fi să încorporezi suporturi pe lângă masă, creând astfel un spațiu practic de stocare a obiectelor mici. Astfel de opțiuni adaugă valoare bucătăriei și contribuie la eficientizarea fluxului de lucru, pe lângă crearea unei atmosfere plăcute și confortabile.

Chiar dacă ești la început de drum în amenajarea bucătăriei, urmărește aceste sfaturi practice pentru a face cele mai bune alegeri pentru tine și cei dragi!

 

Sursa foto: FAVI.ro

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9957 secunde