ANAT protestează împotriva lucrărilor de reparații la poduri și șosele în sezonul estival

2953
ANAT protestează împotriva lucrărilor de reparații la poduri și șosele în sezonul estival - anat-1720078700.jpg

Articole de la același autor

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) protestează ferm față de decizia statului bulgar de a efectua lucrări de reabilitare la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse începând cu 9 iulie și blocarea acestuia timp de două luni, în vârf de sezon estival. Această măsură afectează 1,5 milioane de români care călătoresc cu automobilele proprii în Bulgaria, Turcia și Grecia în vârful sezonului estival.

„ANAT este uimit de faptul că guvernul bulgar își autosabotează turismul propriu, românii fiind principalii turiști în Albena și Nisipurile de Aur. De asemenea, ANAT este intrigat de decizia statului român pentru închiderea drumului național Râmnicu Vâlcea - Sibiu în plin sezon turistic, începând cu 8 iulie, timp de o lună”, informează reprezentanții ANAT.

ANAT consideră că astfel de lucrări, de altfel binevenite, ar trebui programate în extrasezon, după 1 octombrie, pentru a minimiza impactul asupra traficului și a turiștilor. În prezent, aceste restricții afectează grav fluxul de călători către Bulgaria, Grecia și Turcia, precum și circulația internă în România dar și către Europa centrală și occidentală.

Reprezentanții ANAT atrag atenția asupra consecințelor majore pe care aceste decizii le au asupra sectorului turistic și consideră că aceste lucrări ar trebui să fie programate în toamnă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4161 secunde