ANAT vrea o lege a asigurării turistului român

257
ANAT vrea o lege a asigurării turistului român - anat-asigurare-turisti-t-1718200618.jpg
Una dintre nemulţumirile reprezentanţilor agenţiilor de turism este că, în zona produselor de asigurare pentru turism, nu este competiţie suficientă şi, de aceea, costurile sunt mari în România, a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea.


"Una dintre reclamaţiile, cu ghilimele de rigoare, pe care le-au avut cei din Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) este că, în zona produselor de asigurare pentru turism, nu este competiţie suficientă şi, de aceea, costurile sunt mari în România. Vom continua discuţiile împreună cu ANAT. Eu cred că putem găsi o soluţie bună, împreună cu reprezentanţii europeni ai patronatelor din domeniu, împreună cu ANAT, să avem o soluţie legislativă care să asigure mai bine turistul român", a menţionat Ştefan-Radu Oprea, prezent la un seminar organizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).


În opinia sa, implicarea mai multor instituţii care reglementează piaţa, care au acest rol, poate fi "un lucru benefic".


"Ceea ce cred că trebuie să facem în România este ca sistemul de asigurări să funcţioneze mai bine, pentru că este firesc ca, într-o astfel de afacere, să existe asigurare şi reasigurare, astfel încât riscurile să poată fi preluate de mai mulţi. Acesta este unul dintre subiectele pe care le-am discutat. Propunerea mea a fost ca la următoarea discuţie să invităm şi ASF-ul (Autoritatea de Supraveghere Financiară, n.r.) sau firmele de asigurare pentru a vedea cum poate fi crescută concurenţa firmelor de asigurare pentru un astfel de produs", a mai spus ministrul.


Necesitatea creării fondurilor de garantare pentru bilete de avion, pachete de servicii de călătorie şi servicii de călătorie asociate este una dintre temele abordate, miercuri, de actori din industria turismului, în cadrul unui seminar organizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).


Actul normativ pentru înfiinţarea fondurilor de garantare a biletelor de avion şi pachetelor de servicii de călătorie ar putea fi pe masa Guvernului în septembrie, a declarat pentru Agerpres Alin Burcea, preşedintele ANAT. Potrivit acestuia, banii vor fi colectaţi într-un cont, agenţiile urmând să contribuie cu o anumită sumă, "care va fi la dispoziţie, în cazul în care sunt probleme".


"Dacă vom face corect o lege a fondului de garantare în turism, oamenii, în caz de faliment al agenţiei, îşi vor recupera 100% banii", a menţionat el.


Specialiştii în domeniu susţin că aceste fonduri de garantare sunt esenţiale pentru o mai bună protecţie a călătorilor şi pentru dezvoltarea durabilă a turismului în România.


La eveniment au participat reprezentanţi ai Asociaţiei Fondurilor Europene de Garantare pentru Călătorii şi Turism (EGFATT), o delegaţie a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, condusă de ministrul Radu Oprea, o delegaţie a Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), condusă de preşedintele Florin Jianu, care este şi preşedinte al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din turism şi HoReCa. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5033 secunde