Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din industria HoReCa, deschis la Pavilionul Expozițional Constanța

569

Articole de la același autor

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prin Agenția Teritorială pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Constanța (A.T.I.M.M.T. Constanța), organizează Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, ediția 2024 – industria HoReCa – Constanța în perioada 23 – 25 mai 2024.

În incinta Pavilionului Expozițional Constanța, pe durata celor trei zile, vizitatorii au oportunitatea de a participa la un eveniment destinat industriei ospitalității. Aceștia vor interacționa cu profesioniști care vor expune tendințele și noutățile în domeniu și cu care pot stabili noi parteneriate. De asemenea, pot asista și la workshop-urile și prezentările de specialitate.



La deschiderea oficială au participat George Fulina, directorul Agenției pentru IMM, Camelia Taină, director general – Direcția Generală Antreprenoriat și Finanțări pentru IMM-uri, Ioana Podosu, director general - Direcția Generală Turism, din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu, ambasadorul Malaeziei, dar și membri ai patronatelor și organizațiilor de turism.

George Fulina directorul Agenției pentru IMM, a deschis și prezentat evenimentul.

„Este un târg business to business prin care încercăm să aducem față în față atât producătorii și prestatorii de servicii, beneficiarii reali ai acestui târg sunt administratorii, proprietarii de hoteluri, cafenele, restaurante. La această expoziție sunt peste 120 de expozanți din întreaga țară din diferite domenii. Le mulțumesc asociaților patronale din industria ospitalității, fără ele nu ne-am fi aflat aici”, a declarat George Fulina.

Și președintele Consiliului Județean Constanța a vorbit în cadrul acestui eveniment, precizând importanța IMM-urilor.

„Economia românească fără IMM-uri nu poate performa, dacă ne uităm în statisticile date de INS vedem cam care este ponderea în economia românească a acestor IMM-uri, de cele mai multe ori legislația nu i-a ajutat. Trebuie să fim cu toții împreună pentru a putea pune în valoare elemente esențiale. Consiliului Județean Constanța va fi mereu alături de dumneavoastră”, a declarat Mihai Lupu.

În cadrul evenimentului au fost prezente mai multe firme care au venit să își prezinte serviciile de top. Optima Store este un furnizor de consumabile preponderent pentru industria ospitalității, cu un portofoliu vast.



„Compania noastră este un furnizor de consumabile pentru industria ospitalității și suntem prezenți cu produse care unele chiar sunt de avangardă, roboții de servire și roboții de curățenie care sunt folosiți în industria HoReCa”, a declarat Mircea Fratuțescu, manager.

Euro Vial Lighting este compania la care apelează cei ce vor să își îmbunătățească instalația electrică, cei ce vor reduceri de costuri pe consum, cei ce au in plan modernizarea restaurantului, hotelului, depozitului, halei, clădirii de birouri.

„Societatea per ansamblu este tot mai dispusă să readucă consumul de energie, să apeleze tot mai mult la energia regenerabilă și să găsească soluții de eficientizare pentru orice consumator”, a declarat Virgil Lixandru, CEO al EURO VIAL Lighting.

Elena Coandă, președintele Patronatului Femeilor de Afaceri din IMM-uri, este prezentă cu brandul Rozefir, o plantație ecologică de trandafir , producător de dulceață și sirop de petale, alături de producătorii locali de fructe din Poarta Albă, reuniți sub brandul Coșul Dulce Sănătos.



Brandul Elion vine cu un produs premium, diferit de ceea ce se găsește în mod obișnuit: înghețata artizanală în cupe ceramice.

„Cupele ceramice sunt foarte practice: le scoți din congelator și le așezi direct pe masa clientului, eliminând necesitatea manipulării repetate și asigurând astfel o siguranță alimentară maximă”, a declarat Mihai Oancea, reprezentant.

Firma GLYKON este una dintre primele companii private din România și prima din Constanța implicată în tehnologia informației.



„Oferim soluții informatice, suntem primii care oferim pe piața din România soluții pentru Retail și pentru HoReCa. Venim cu soluții de top, Store Plus, destinată industriei HoReCa cât și pentru magazine, noi suntem un integrator, oferim echipamente, imprimante fiscale, scannere, practic, tot ce trebuie pentru un magazin sau un bar să funcționeze”, a declarat Dumitru Caranica, fondator și director general al firmei.

Evenimentul a reunit la Constanța peste 120 de expozanți și numeroși profesioniști din domeniul ospitalității.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4126 secunde