Au mai rămas câteva zile. Petrecerea din noaptea de Revelion, un lux?

861

Articole de la același autor

Revelionul 2024 se apropie cu pași repezi, motiv pentru care oamenii au început să îşi facă rezervări pentru noaptea dintre ani cu mult timp înainte. Dacă, pentru unii, Băile Felix, Maramureşul, Bucovina sau Valea Prahovei se află în topul preferinţelor pentru Revelion, pentru alţii nu prezintă interes decât locaţiile din afara ţării, cum ar fi Maldive sau Egipt. În ceea ce priveşte preţurile pentru un sejur în perioada Anului Nou unde încă se mai găsesc locuri, acestea sunt diferite, în funcţie de gradul de confort pentru care se optează. Ele pot porni de la câteva sute de lei şi se pot opri la mii de euro de persoană.

Deși ne mai despart doar câteva zile până la noaptea dintre ani, cele mai multe pensiuni de la munte au fost deja rezervate. Anul acesta, tarifele pot ajunge chiar şi la 4.000 de lei de persoană pentru patru nopți, majoritatea neavând incluse decât micul dejun şi seara festivă de Revelion.

Potrivit vicepreședintelui Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Cristian Bărhălescu, în această perioadă se caută foarte mult ofertele de Revelion. „Reducerile care se aplică acum la pachetele pentru anul viitor sunt de 30%, 40% şi chiar 60% la unele hoteluri din Turcia, Egipt, Dubai, Maldive. Acum, vedete sunt Cappadocia, la 249 de euro, şapte zile, cu bilet de avion inclus, cazare la 4 stele şi transport cu autocarul la destinaţie. De asemenea, avem la 199 euro de persoană - vacanţe pe Coasta Liciei, tot şapte zile, cu vizitarea obiectivelor din zonă. Aceste pachete sunt valabile de Revelion, la care se adaugă mesele festive din noaptea de 31 decembrie. Avem pachete pentru noaptea dintre ani, de la 450 de euro până la mii de euro, în funcţie de numărul de stele ale locaţiei alese şi serviciile suplimentare. În Maldive, de exemplu, există oferte şi la 40.000 de euro şi poate chiar şi la 140.000 de euro. Sunt destinaţii unde este 20.000 de euro cazarea pe noapte, cu transfer privat cu avionul etc. Avem solicitări şi de pachete scumpe, dar avem şi solicitări de excursii spre Peru, la 3.000 de euro. În România, în ultima perioadă, a apărut în topul preferinţelor şi staţiunea Mamaia, şi asta datorită pachetelor de early-booking. Constănţenii care vor să călătorească în propria lor ţară merg foarte mult spre Valea Prahovei, Poiana Braşov, Băile Felix, Vatra Dornei, Slănic Moldova. Băile Felix este prima staţiune, în top, după cele de pe litoral, ca număr de turişti pe care îi atrage”, ne-a declarat acesta.

Cristian Bărhălescu a adăugat că, în general, ofertele pornesc de la 260 de lei pe noapte, cu mic dejun, dar totul diferă de la o locaţie la alta. Deci, dacă v-aţi propus să petreceţi Anul Nou departe de casă, aveţi de unde alege. Totuşi, susţin reprezentanţii agenţiilor de turism constănţene, aţi face bine să vă grăbiţi, pentru că oferta nu va mai fi la fel de generoasă, pe măsură ce trece timpul.

Dacă v-ați decis să nu plecați, dar nici să nu petreceți acasă, puteți opta pentru un revelion într-unul din numeroasele localuri care organizează petreceri de sfârșit de an. La finele lui 2023, ofertele variază între 350 de lei de persoană și aproximativ 500 de lei de persoană.

La 500 de lei, veți avea parte și de muzică, atmosfera fiind întreținută de diverși artiști locali, dar și de alte surprize, artificii, cabină foto și nu numai. Cei care își vor dori să petreacă noaptea dintre ani în Delta Dunării vor scoate din buzunare 1.899 lei/persoană - pachet trei nopţi, All Inclusive.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4864 secunde