Anchetă la Ambulanța Constanța, după moartea unui om

1136
Anchetă la Ambulanța Constanța, după moartea unui om - 432a3e9b6d24139828390fbefef76e69.jpg
Decesul bărbatului de 58 de ani, din Băneasa, nu are legătură cu închiderea centrului medical din localitate, susțin reprezentanții Ministerului Sănătății. În schimb, ambulanța care a fost trimisă pentru a-l transporta la Constanța nu a fost dotată corespunzător.

Nici bine nu a trecut data de 1 aprilie, data fatidică pentru spitalele propuse pentru a fi transformate în cămine de bătrâni, că au și apărut problemele. Astfel, un bărbat din Băneasa, de 58 de ani, a murit din cauza unui infarct miocardic, în ambulanța care îl transporta spre Spitalul Județean Constanța. Localnicii din Bă-neasa, alături de fosta conducere a Centrului de Sănătate, susțin că bărbatul ar fi scăpat dacă pe ușile unității sanitare nu ar fi fost pus lacătul.
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, dr. Raed Arafat, a susținut, vineri, o conferință de presă, în care a susținut contrariul: decesul pacientului, cunoscut cu afecțiuni cardiace și alte probleme de sănătate, nu a avut legătură cu închiderea centrului medical. "Cazul despre care vorbim nu putea fi tratat la Centrul de Sănătate Băneasa. Chiar dacă acest centru ar fi fost deschis, s-ar fi procedat la fel: bărbatul ar fi fost transferat, la fel, către Spitalul Județean Constanța. Procedura nu se schimba cu nimic, se modifica doar locul de unde era preluat pacientul. Având în vedere starea de sănătate a pacientului, nu se putea interveni nici în cadrul centrului, nici la Spitalul Municipal Medgidia, ci doar la Spitalul Jude-țean Constanța", a declarat dr. Raed Arafat.

15 minute ar fi salvat viața unui om?
Se impunea ca pacientul să fie adus la spitalul din reședința de județ, dar timpul de reacție la solicitare ar fi putut fi mult mai scurt, a adăugat dr. Raed Afarat. Astfel, prima ambulanță a ajuns în 19 minute la Băneasa, după care, pe drum, din cauza stării grave a pacientului, s-a solicitat intervenția unei a doua salvări, cu unitate mobilă de terapie intensivă. Dr. Arafat consideră că se putea scurta cu aproximativ 15 minute timpul de intervenție, dacă se trimitea, de la bun început, ambulanța dotată corespunzător. "Un singur reproș am de făcut: dispeceratul de la Constanța trebuia să trimită, imediat după apelul medicului de familie, o ambulanță de reanimare. Dr. Vasile Popescu (n.r. directorul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța) va trebui să analizeze acest aspect de îndată ce va ajunge la Constanța", a completat dr. Arafat, adăugând că la serviciul județean va fi realizată o anchetă.
Reprezentantul ministerului a adăugat că, numai în luna ianuarie, 71 dintre cei 88 de pacienți pentru care a fost solicitată ambulanța la Băneasa au ajuns să fie tratați la Medgidia și Constanța. Exemplul a fost dat pentru a dovedi că bărbatul ar fi avut nevoie de terapie într-un alt spital, chiar dacă Centrul de Sănătate Băneasa ar fi fost deschis.
Pe de altă parte, dr. Dan Mihai Niculescu, fostul director al centrului, susține că în unitate se afla aparatura medicală necesară pentru a-l stabiliza, înainte de a-l urca în ambulanță.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 18 Noiembrie 2010
Stire din Eveniment : Tâlharii de "istorie"
Pagina a fost generata in 0.4451 secunde