ANCOM a realocat linia telefonică de urgență pentru copii dispăruți. Iată numărul

132
ANCOM a realocat linia telefonică de urgență pentru copii dispăruți. Iată numărul - internet900x776-1452697687.jpg
În urma anunțului ANCOM de deschidere spre alocare a numărului național scurt pentru servicii armonizate cu caracter social 116000, număr destinat serviciului "Linii telefonice de urgență pentru copii dispăruți", furnizorul de servicii de comunicații electronice Telekom Romania Communications S.A. a solicitat și a primit dreptul de a utiliza acest număr pentru o perioadă de 10 ani, în colaborare cu Asociația Telefonul Copilului, furnizor de servicii cu caracter social. 


Prin intermediul liniei telefonice de urgenta pentru copii dispăruți vor fi preluate apelurile prin care se anunță dispariția unor copii, apeluri ce vor fi transferate apoi poliției, se vor oferi îndrumare și ajutor persoanelor în grija cărora se află copilul dispărut și se va sprijini desfășurarea investigației. Serviciul furnizat prin intermediul acestui număr va fi disponibil non-stop la nivel național, iar accesarea numărului 116000 va fi gratuită pentru toți apelanții, fără a fi necesară o înregistrare prealabilă. 


Numărul 116000 este rezervat în toate statele membre ale Uniunii Europene pentru servicii sociale identice. Serviciile oferite prin intermediul numerelor naționale scurte armonizate cu caracter social care încep cu 116 au o identitate paneuropeană în beneficiul cetățeanului european, care va ști că, formând același număr, va avea acces la același tip de serviciu în orice stat membru.
În perioada 24 noiembrie - 23 decembrie 2015, furnizorii de servicii de comunicații electronice interesați au putut solicita ANCOM alocarea numărului național scurt pentru servicii armonizate cu caracter social 116000, compania Telekom Romania Communications S.A. fiind singurul operator care a depus o cerere de alocare. Dreptul de utilizare a acestui număr a aparținut societății Telekom Romania Communications S.A.și în trecut, în perioada 25.07.2008 – 22.10.2015, serviciul fiind furnizat de Centrul Roman pentru Copii Dispăruți și Exploatați Sexual - FOCUS.
În România, în afara numărului 116000, mai sunt alocate numerele 116111 – pentru serviciul "linii de asistență telefonică pentru copii" și 116123 – pentru serviciul "linie de asistență telefonică, care oferă sprijin emoțional". Numerele 116006 – pentru serviciul "linie de asistență telefonică pentru victimele infracțiunilor" și 116117 pentru "serviciul medical telefonic ce nu intra În categoria cazurilor de urgență" sunt în continuare deschise spre alocare.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3887 secunde