Anunț către milioane de români! Au fost încărcate cardurile pentru alimente și mese calde

987
Anunț către milioane de români! Au fost încărcate cardurile pentru alimente și mese calde - fond-sprijinjpg-2-1681322837.jpg

Articole de la același autor

Veste bună pentru cei nevoiași! În cursul zilei de ieri au fost alimentate cardurile pentru alimente și mese calde, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, beneficiarii acestora au primit banii la timp, pentru a avea a avea cu să își cumpere cele necesare mesei de Paște.

Potrivit ministrului, sumele pentru a doua tranșă de anul acesta, adică tranșa a VI-a din programul de care vor beneficiază peste 2,4 milioane de români, au fost virate. „I-am rugat în mod expres pe colegii mei să facă toate diligențele pentru ca cei 250 de lei să ajungă la oameni cu două săptămâni înainte față de cum era stabilit, pentru ca românii vulnerabili să nu aibă pe cap grija mesei de Paște, ci să se poată concentra pe purificarea şi transformarea sufletului, rugăciune și fapte bune. De asemenea, din 23 martie am început distribuirea unei noi tranșe de pachete alimentare, deși planificarea era făcută pentru luna aprilie, tocmai pentru ca beneficiarii să aibă și cei 250 de lei și un pachet de 25 kg de alimente înainte de sărbători”, a declarat Boloş.

Menţionăm că județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Reamintim că beneficiarii tichetelor sociale pe suport electronic pentru alimente şi mese calde sunt pensionarii sistemului public de pensii, cei aflaţi în evidenţa caselor de pensii şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.

Acestora li se adaugă persoanele cu grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, dar şi familiile cu cel puţin doi copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei. Pe lângă aceştia, beneficiază de aceleaşi drepturi familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei, cele care primesc ajutor social şi persoanele fără adăpost.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8428 secunde