Ministerul Investițiilor alocă bani pentru finanțarea a patru rute culturale și turistice

148
Ministerul Investițiilor alocă bani pentru finanțarea a patru rute culturale și turistice - contracteministruturism-1666706852.jpg
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloş, a semnat contractele de finanțare pentru alte patru rute turistice și culturale din programul „România atractivă”.

Valoarea totală a contractelor încheiate pentru ruta culelor, ruta curiilor, ruta satelor tradiționale și ruta Delta Dunării este de peste 20 milioane euro. Suma respectivă va fi investită prin componenta 11 – Turism și cultură a Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat MIPE.


„Investițiile în patrimoniul cultural național prind contur și coerență prin includerea rutelor turistice și culturale în Planul Național de Redresare și Reziliență. Contractele semnate astăzi se adaugă celor deja încheiate în cursul săptămânii trecute pentru a ne apropia de finalizarea acestei etape din cadrul Programului «România atractivă». Restaurarea și promovarea culelor și curiilor, bijuterii ale arhitecturii românești, odată cu restaurarea gospodăriilor cu arhitectură tradițională, sunt parte a viziunii unei Românii care investește în valorile ei culturale ca parte a patrimoniului european”, a declarat ministrul Marcel Boloș.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5656 secunde