Ziua Armatei Române a fost sărbătorită şi la Cumpăna. "Respect şi gratitudine"

205
Ziua Armatei Române a fost sărbătorită şi la Cumpăna.
De fiecare dată, în ajunul Praznicului Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Armata Română este onorată la Cumpăna pentru eroismul și jertfele bravilor săi militari, dovedite de-a lungul timpului, pentru împlinirea idealurilor noastre naționale: suveranitate, independență, unitate și indivizibilitate.

Primăria și Consiliul Local Cumpăna au marcat și această zi importantă, de Ziua Armatei Române, prin manifestări. Astfel, marţi au fost depuse coroane de flori la cele patru monumente de pe raza comunei Cumpăna, dedicate eroilor din Primul și Al Doilea Război Mondial.
 

Festivitatea a început cu intonarea Imnului de Stat. Imediat după acest moment a avut loc slujba religioasă oficiată de preotul paroh al Bisericii Sfânta Parascheva din Cumpăna, Ion Soare.


„Jertfa celor care au pus dragostea de țară mai presus decât orice alt ideal nu va fi uitată niciodată, iar paginile istoriei scrise cu sângele eroilor vor fi citite, din generație în generație, cu respect și gratitudine”, a spus primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4527 secunde