Bărbat cu botulism, internat la Boli Infecţioase, după ce ar fi mâncat conservă de peşte

1903
Bărbat cu botulism, internat la Boli Infecţioase, după ce ar fi mâncat conservă de peşte - pacient-cu-botulism-1713865276.jpeg

Articole de la același autor

Un pacient cu botulism este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Secţia Boli Infecţioase, starea acestuia îmbunătăţindu-se mult după ce i-au fost administrate două doze de antitoxină botulinică aduse de la Spitalul de Boli Infecţioase din Chişinău.


Directorul medical al SJU Ploieşti, Andrei Ilinca, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că este vorba despre un pacient de 51 de ani, din Urlaţi, care afirmă că, la data de 9 aprilie, ar fi mâncat două conserve de peşte.


O zi mai târziu, au debutat simptomele digestive, respectiv vărsături şi diaree. El s-a prezentat la Spitalul Urlaţi, unde i s-a dat tratament, iar ulterior au apărut şi simptome neurologice, respectiv nu mai putea înghiţi şi nu îşi putea ridica pleoapele.


Medicii de la Spitalul Urlaţi l-au trimis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde i s-a pus diagnosticul de botulism, a precizat Ilinca.


Pacientul a primit până acum două doze de antitoxină botulinică, obţinute cu ajutorul Spitalului de Boli Infecţioase din Chişinău, în condiţiile în care, când s-a făcut cerere la nivel naţional, aceasta nu a fost găsită nicăieri în ţară, arată sursa citată.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4048 secunde