Canalul care face legătura între lacurile Tăbăcărie și Siutghiol a fost igienizat

7187
1
Canalul care face legătura între lacurile Tăbăcărie și Siutghiol a fost igienizat - igienizare-1-1691668980.jpeg
În cursul zilei de joi, 10 august, Primăria Constanța și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură au derulat împreună o acțiune de igienizare a canalului care face legătura între lacurile Tăbăcărie și Siutghiol. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, această acțiune a venit ca urmare a faptului că în lacul Tăbăcărie nivelul apei a scăzut foarte mult, iar pentru restabilirea acestuia, ANPA a deschis stăvilarele de la lacul Siutghiol spre canal și lacul Tăbăcărie. Pentru că odată cu apa erau transportate de pe canal și gunoaiele existente, pescarii Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Constanța și-au folosit plasele pentru a captura, de această dată, deșeuri și vegetație, în loc de pește. Acestora li s-au alăturat și beneficiarii Legii 416/2001 privind venitul minim garantat și persoanele care prestează muncă în folosul comunității care au adunat de pe mal gunoaiele aduse de apă.

Potrivit reprezentantului ANPA, dr. Adrian Bîlbă, pentru a putea fi demarată acțiunea de ecologizare, anterior a fost reabilitat stăvilarul care face legătura între lacul Tăbăcărie și mare.

Comentează știrea

Raileanu
12 august 2023
Buna

Bravo,asa da sa facut o faptă bună in sfarsit de zeci de ani, nu a fost curățat canalul ala cand treceai pe acolo era dezastru'felicitari celor care s-au implicat!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7947 secunde