Când se reiau bursele locurilor de muncă. Disperaţi, angajatorii constănţeni caută muncitori şi în Suceava

348
Când se reiau bursele locurilor de muncă. Disperaţi, angajatorii constănţeni caută muncitori şi în Suceava - fondbursa-1644767109.jpg

Articole de la același autor

De forţă de muncă este nevoie întotdeauna. Angajatorii din judeţul Constanţa au nevoie de lucrători pentru o mulţime de meserii, unele valabile pentru persoanele cu studii medii, dar şi pentru cei cu studii superioare. Una dintre modalităţile prin care unii dintre ei îşi atrăgeau angajaţi erau bursele de muncă, doar că virusul Sars- Cov-2 a oprit acest tip de acţiuni, chiar dacă în cadrul lor se întâlneau foarte bine cererea cu oferta.

Din păcate, nemilosul virus a pus frână burselor de muncă, aşa că persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au găsit alte soluţii pentru a afla ce se mai caută în câmpul muncii, respectiv site-ul AJOFM şi nu numai. Ultima bursă organizată aici, la malul mării, a fost anul trecut, în luna iulie 2021, la sediul Universităţii Maritime, şi aceea în condiţiile şi restricţiile impuse de pandemia de Covid-19. De atunci, bursele cu care eram obişnuiţi până acum doi ani s-au oprit.

Desigur, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă îşi doreşte reluarea acestor tipuri de evenimente, la fel ca şi organizarea tuturor cursurilor de formare profesională. Între timp, oamenii se pot informa despre ofertele de muncă de pe site-ul instituţiei, unde datele sunt actualizate permanent. În ceea ce priveşte bursa, este posibil ca următoarea să se desfăşoare în aprilie, moment în care majoritatea angajatorilor din industria Horeca îşi caută mână de lucru, pentru litoral. În altă ordine de idei, luna aceasta la bursa organizată de AJOFM Suceava, s-au prezentat inclusiv reprezentanţi ai unor firme din Constanţa, ca dovadă că au nevoie de personal, şi că sunt dispuşi să preia salariaţii care vor fi disponibilizaţi în Siret, dar şi în Rădăuţi, toate persoanele fiind interesate de un loc de muncă. Ei s-au arătat interesaţi să angajeze persoanele disponibile pentru recalificare şi relocare, o parte dintre ei fiind dispuşi chiar să le asigure cazare, pachete salariale atractive şi cursuri de calificare gratuite.

Iată de ce bursele de muncă sunt importante, pentru că bieţii oameni care nu mai au un job şi vor să lucreze să îşi găsească mai uşor un serviciu. Potrivit directorului AJOFM Constanţa, Gheorghe Buşu, aceste burse reprezintă cea mai importantă formă de mediere prin punerea, faţă în faţă, a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă cu agenţii economici. „Aici se întâlneşte faţă în faţă cererea cu oferta, şi, apoi, acesta este şi rolul nostru, să intermediem această acţiune”, ne-a declarat Buşu.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM, bursa locurilor de muncă reprezintă, în plus, o oportunitate de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru ca şomerii să poată alege un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale sau să se informeze despre ocupaţiile cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung. Reţineţi!

Evenimentele se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc să se orienteze/reorienteze profesional. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9392 secunde