Ce măsuri sunt necesare pentru aglomerările umane

107

Articole de la același autor

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) a organizat cea de-a doua dezbatere publică din anul 2015 cu tema "Pro-gramul de măsuri pentru reducerea efectelor presiunilor cauzate de efluenții de la aglomerările umane", etapă necesară în procesul de elaborare al celui de-al doilea Plan de Management al fluviului Dună-rea, Deltei Dunării, Spațiului Hidro-grafic Dobrogea și Apelor Costiere.

Dezbaterea s-a axat pe stabilirea de măsuri pentru alimentarea cu apă potabilă și stabilirea programului pentru colectarea și epurarea apei uzate, atât pentru operatorii de apă, cât și pentru consiliile locale din județele Constanța și Tulcea. La dezbatere, au participat reprezentanți ai ABADL, beneficiarii serviciilor de gospodărire a apelor vizați (operatori regionali și locali de apă), precum și reprezentați ai primăriilor, agențiilor de protecția mediului și ONG-uri de mediu.

Temele dezbătute au vizat identificarea aglomerărilor umane și a modului cum au evoluat acestea în perioada 2008 - 2013, situația racordării populației la sistemele de alimentare cu apă, canalizare și stații de epurare, precum și măsurile ce trebuie implementate în cel de al doilea ciclu (2016-2020) pentru reducerea poluării provenite din aglomerările umane.

"Această dezbatere publică face parte din procesul de consultare a factorilor implicați și vizează «Programele de măsuri pentru reducerea poluării cauzate de aglomerările umane, la nivelul spațiului hidrografic Dobrogea - Litoral»", explică directorul ABADL, George Papari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6745 secunde