Primăria face SONDAJ - Ce părere aveţi? Constanța are nevoie de statui?

694
9
Primăria face SONDAJ - Ce părere aveţi? Constanța are nevoie de statui? - statui2-1660832299.jpg
Voi ce credeţi? Constanța are nevoie de statui? Credeți că există personalități care ar merita să aibă un monument în cinstea lor? Doriți să vă implicați în modelarea și ordonarea spațiului urban? Pe această cale, municipalitatea lansează rugămintea către populație de a studia cu atenție propunerile din rândurile de mai jos referitoare la amplasarea unor monumente noi în vechea cetate a Tomisului și spuneți care vă sunt părerile. Propunerile cu care vin în fața dumneavoastră specialiștii și reprezentanții mai multor instituții constănțene din domeniile culturii, artelor și istoriei (Primăria Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Universitatea „Ovidius” Constanța, Direcția Județeană a Arhivelor Naționale, Biblioteca Județeană „I. N. Roman”, Muzeul de Artă Constanța, Direcția Județeană pentru Cultură Constanța) sunt următoarele: 1. Împăratul Constantin cel Mare. Amplasamentul propus este situat pe strada Termele Romane, în vecinătatea Edificiului Roman cu Mozaic. Pe locul doi se situează regele Carol I, în apropierea statuii ce o întruchipează pe Regina Elisabeta. De data aceasta, amplasamentul propus este situat în Parcul Cazinoului, în vecinătatea promenadei de pe faleză, pe latura de Vest a scărilor de acces dinspre intersecția bulevardului Regina Elisabeta cu strada Termele Romane.

Pe locul trei figurează regele Ferdinand, în vecinătatea Palatului Regal. În acest caz, amplasamentul propus se află situat în interiorul spațiului verde cu perimetru triunghiular, determinat de bulevardul Tomis, strada Traian și strada Vasile Alecsandri. Referitor la Remus Opreanu, amplasamentul propus este situat pe strada Traian, în apropierea unei alei de acces către sediul Consiliului Județean Constanța. Ultima pe listă este Cella Serghi, amplasamentul propus fiind pe promenada falezei Cazinoului, în apropierea aripii de nord-vest a clădirii Cazinoului.

În concluzie, opiniile și sugestiile dumneavoastră sunt aşteptate pe adresa de email [email protected] sau puteți comenta la această postare. Mai mult decât atât, pentru a asculta glasul dumneavoastră, va fi organizat în scurt timp o dezbatere la care sunt invitați să participe toți cei interesați de aspectul orașului în care trăiesc. 

Comentează știrea

Poppy MacKillop
18 august 2022
help

Do you know if these are available in California JustCBD Oil

Constantin
18 august 2022
Erorile neamului vanzator

Edificiul roman cu mozaic si Arenele romane sa dispara, cetatea Tomis sa devina biserica și sa-i statuim pe politruci in parcuri, caci scuare nu se mai pot face deoarece este nevoie de parcări, nu de verdeata și istorie !!

Ultimul Mandat
18 august 2022
Elogiul Idioteniei

Sper ca distinsii inbecili care au venit cu propunerea sa nu mai prinda alt mandat, ca nu sint in stare de nimica util pt. urbe. Voi nu sinteti in stare sa reparati si sa puneti in valoare patrimoniul arhitectural existent, si vreti acuma sa mai sa incepeti sa construiti cine stie ce hidosenii. Nici nu e relevant ce, dar cam asta e nivelul vostru, sau poate sa fie ceva doar asemanator cu personalitatea si chipul alesilor. Aveti muzeul(-ele) neintetinute care stau sa cada, statui dosite de prin Mamaia, o bazilica cu semnificatie, etc, etc.

Constănţean
19 august 2022
fără alte statui

Răspuns strict la întrbare : NU

Ragnar
19 august 2022
Statui

Băi, voi sunteți întregi la minte? Orașul arată ca după bombardament și voi vreți statui și plantați ceasuri? Un oraș mizerabil, batjocorit de toate administrațiile incapabilele să facă ceva cu adevărat folositor locuitorilor. S-au construit haotic, după cum a vrut fiecare "dezvoltator", totul în bătaia de joc la adresa locuitorilor orașului. Statui!

Gigel
19 august 2022
Statuie

Eu vreau o statuie de 3m a primarului care este, amiralul Chițac în Piața Ovidiu. Nu de alta dar să aibă și câinii maidanezi unde să se ppișșeee !

Decebal
19 august 2022
Statui in Constanta

Ragnar are perfecta dreptate. Asa este , s-a construit HAOTIC ! Bloc langa bloc, pe cate un petic de teren gol "gasit " , ziduri la cca 2-3 m fata de balcoanele vecine. In Constanta , in era Mazare , s-a retrocedat cca 60 h , constituit in cca 120 loturi . Constanta , ca si Mamaia au fost distruse datorita unui urbanism salbatic. Apropo de statui : de ce Constantin cel Mare , imparatul Imperiului Bizantin ? Aveti alte prioritati domnilor edili. Se stiu care sunt : parcari , spatii verzi , PUG al Constantei , taluzul de la Plaja Modern , terminarea urgenta a lucrarilor incepute pe Ferdinand, Stefan cel Mare , Lapusneanu - care au un ritm foarte scazut.

Sabrina
20 august 2022
Tichie de margaritar

Puneți în valoare statuile care zac la Muzeul de Artă din Constanța! Orașul are alte priorități acum: reabilitarea terenului de la Palatul Copiilor, refacerea Parcului Tăbăcăriei de jur împrejur, parcări etajate, Mozaicul Roman, terminarea lucrărilor de pe Lăpușneanu, Stefan cel Mare, Ferdinand și noi locuri de muncă. Pe când o fabrică de componente IT la Constanța? Dar o centrală termică cu alge, frunze, plastic și biogaz?

Saad
26 octombrie 2022
Sports bag & clothing

Hello, Allow us herewith to introduce our company named by Hill Apex from Pakistan making customized Sports bags & Sports Clothing. If you are interested in pricing for any product, please select the article from our website www.hillapex.com and let us know with your initial order quantity so that we can quote you the best pricing. In case you need any further information, please do not hesitate to contact us via e-mail or WhatsApp. Regards, Saad Afzal HILL APEX Call/WhatsApp: 00923007101027 Email: [email protected] R-117 Rehmat abad colony Chenab ranger’s road Sialkot 51310, Punjab. Pakistan

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4175 secunde