Ce soluții propune RADET pentru scăderea facturilor la căldură

1043
5
Ce soluții propune RADET pentru scăderea facturilor la căldură - fotofondradetfacturi-1448561850.jpg

Articole de la același autor

Mai bine de 25 de milioane de lei are de recuperat RADET de la constănțenii care nu și-au plătit de cel puțin trei luni de zile apa caldă și căldura. Din această sumă, peste 17 milioane sunt datorii ale asociațiilor de proprietari, unele mai vechi chiar de șase luni. 


Conducerea RADET le reco-mandă tuturor constănțenilor ra-cordați la sistemul centralizat de încălzire să verifice pe site-ul regiei dacă asociația din care fac parte își plătește facturile la apă caldă și căldură. 


"Noi publicăm periodic topul datornicilor și îi sfătuim pe toți consumatorii să verifice dacă asociația a achitat facturile către RADET. Dacă ei sunt buni platnici, dar administratorul nu a achitat factura, există riscul să rămână fără apă caldă sau căldură. Întâlnim foarte multe cazuri de delapidări și am considerat că este important să punem la dispoziția consumatorilor acest top, pentru a putea verifica", a declarat directorul general inte-rimar al RADET, Liviu Popa. 


Acesta atrage atenția că, la începutul lunii decembrie, vor fi trimise facturile pentru luna noiembrie, dar și pentru căldura din luna octombrie. 
"În blocurile unde există de-branșări, administratorii trebuie să calculeze cota comună pentru toți proprietarii, nu numai pentru cei rămași în sistemul centralizat. Toate apartamentele debranșate sunt obligate la achitarea unei părți comune din încălzire. Cei care nu vor să achite creează un deser-viciu celor rămași conectați la sistem, iar pe aceștia din urmă îi invit să ni se adreseze, pentru că se creează un abuz", a mai spus șeful RADET. 


Investiții, dar pe banii consumatorilor 
Potrivit acestuia, facturile la căldură ar putea fi și mai mici dacă proprietarii ar face unele investiții. 


"Este important să se izoleze termic conductele din subsol. O mare parte din căldura măsurată se duce în subsol. Din păcate, însă, este vorba despre instalația blocului și aceste costuri trebuie suportate de către proprietarii din bloc", îi sfătuiește Liviu Popa.
Costurile unei astfel de investiții s-ar putea ridica însă, chiar și la 10.000 de lei, în funcție de dimen-siunea blocului. 


"Ne-am gândit și noi de ceva timp la așa ceva, am chemat chiar și o firmă care să ne facă un calcul. Sumele sunt foarte mari, iar oa-menii nu sunt de acord, deocam-dată, să dea atâția bani. 


Au spus să vedem la vară, când nu vor mai avea de plătit factura. Nici nu știm dacă merită așa ceva. Au făcut alții, la un bloc în Tomis Nord, au pus câte 200 de lei de apartament pentru materiale și s-a ocupat unul mai priceput din bloc. Dar, deocamdată, nu este mare diferență între ce consumau anul trecut și cât consumă acum", ne-a povestit Nicolae Iancu, președintele unei asociații de proprietari din zona Far. 


Comentează știrea

zoro
27 noiembrie 2015
hai sictir, din nou

Tovarășe Popă, care e partea comună pe care mă inviți sa o plătesc, țeava din subsol ? Cea de pe scară ? Și cam de ce trebuie să plătesc pt ceva ce nu se afla în casa mea ? Am si o curiozitate, cine sta la ultimul etaj, sau parter, pt cand pierd căldură prin plafon respectiv podea, cu cine împart această pierdere ? Să luăm un exemplu de apartament aflat la ultimul etaj, debransat: ceri bani, cotă comună, pt ca e încălzit de apartamentele vecine prin pereți, ceri cotă comună ca are și el subsol si casa scarii și speri să mai aibă și vreun ciot de țeavă in podea ca să ceri și ca îi tranzitează proprietatea Radetului casa. Pai sictir de fiecare dată, dar vin și întreb, cine ține cont ca cel debranșat de a dat drumul la căldură cu mult înaintea voastră si a încălzit peretii vecinilor ? Poate nici țeavă prin casă nu mai are, nemaifiind cap de coloană, însă pierde masiv prin tavan căldură produsă pe banii lui, atunci vii mătăluță să compensezi pierderile ? Sau se compensează devlabsine cu aberațiile voastre ? Asta e pe principiul, dacă voi nu ne vreți , noi tot va vrem. Sau dacă dragoste nu, se,x pe

zoro
27 noiembrie 2015
completare...

Sau dacă dragoste nu e, s.e.X pe bani să facem ! Cred ca acesta trebuie să fie lozinca RADET, ca vi se potriveste !

Pintea
27 noiembrie 2015
Singura solutie -gazele

Sunt curios sa vad prima factura de la caldura .In aceasta luna au fost temperaturi ca in septembrie iar RADET a dat caldura ca in mijlocul iernii.Daca locuiesti la etajele superioare trebuie sa risipesti cel putin 30 litri pana vine apa calda..O familie risipeste cel putin o tona pe care o plateste tot ca apa calda adica la pret dublu .Cum poti avea respect fata de o institutie care se gandeste doar la buzunarul angajatilor sai. Administratia ,institutiile subordonate au datoria sa serveasca cetateanul si nu invers.Aceasta atitudine nu face decat sa-i determine pe cetateni sa renunte la serviciile lor paguboase si sa se indrepte spre Congas.

Mos Ion , debransat
27 noiembrie 2015
RADET=Moarte clinica

Ramane de vazut cand va fi deconectat de la aparate ! HOTILOR !

Nica
27 noiembrie 2015
...

Datoriile acumulate se datorează managementului defectuos, furnizarea agentului in perioadele nepotrivite, furnizarea agentului la un preț exorbitant de ireal!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4741 secunde