Ce trebuie să faci pentru reevaluarea clădirilor pentru impozitare

283
1
Ce trebuie să faci pentru reevaluarea clădirilor  pentru impozitare - spit-1441123618.jpg

Articole de la același autor

Persoanele juridice care dețin construcții sunt obligate să anunțe valoarea de inventar. Astfel, reprezentanții Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța informează persoanele juridice care dețin construcții cărora le expiră termenul de 3-5 ani de la data ultimei modificări a valorii de inventar că, pentru a evita majorarea cotei de impozitare a clădirilor, este necesară efectuarea reevaluării/evaluării.

"În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pentru anul 2016, impozitul pentru clădirile sus-menționate va fi stabilit prin aplicarea unei cote diferențiate asupra valorii de inventar a acestora, respectiv cota de 20 la sută și/sau 40 la sută. În vederea aplicării cotei de 1,5 la sută asupra valorii de inventar a clădirilor, recomandăm să se procedeze la reevaluarea/evaluarea construcțiilor deținute în patrimoniu până la data de 31 decembrie 2015", explică directorul executiv al SPIT, Virginia Uzun.

Pentru vizualizarea online a situației fiscale, persoanele juridice pot accesa link-ul http://www.spit-ct.ro/informare-cladiri-nereevaluate, în vederea obținerii numelui de utilizator și a parolei pentru accesarea contului Etax. În situația în care există deja un cont Etax, situația fiscală se poate verifica direct la secțiunea "Patrimoniu".

"Prezentul demers al instituției noastre vine în virtutea rolului activ al organului fiscal conferit de prevederile art. 7 din OG 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările și completările ulterioare", mai spune șeful SPIT. 

Comentează știrea

Adrian
2 septembrie 2015
Afacere personala

Cea mai buna oportunitate a anului! Oferim tuturor o posibilitate reala si extrem de avantajoasa de suplimentare a veniturilor, in timpul liber, cu un program foarte flexibil, fara obligatii de niciun fel. Asiguram instruire gratuita, asistenta pe parcursul activitatii si tot ceea ce e necesar pentru ca dumneavoastra sa castigati bani. Solicitati acum informatii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4961 secunde