Centrală fotovoltaică la Colegiul „Mihai Eminescu”. Clădirea de patrimoniu, alimentată cu energie verde

281

Articole de la același autor

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa intră în era energiei verde. Clădirea de patrimoniu în care funcţionează unitatea de învăţământ beneficiază de o centrală modernă cu panouri fotovoltaice. Investiţia a fost făcută de compania CEZ România, în cadrul unui program de sprijin pentru unităţile de învăţământ din ţara noastră.

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” este cea de-a zece instituţie şcolară care va fi alimentată din surse 100% regenerabile. Investiţia se ridică la suma de 15.000 euro şi constituie o donaţie realizată către colegiul constănţean. „Energia verde, elementele de arhitectură şi tehnologia fac casă bună în locul în care sute de elevi se pregătesc pentru viitor. Cu o istorie de peste 100 de ani, Colegiul Naţional «Mihai Eminescu» este cunoscut în judeţ pentru rădăcinile sale antice. Prin instalarea centralei fotovoltaice cu o putere de 15 kWp, completăm harta instituţiilor de învăţământ din România care îşi conturează un viitor sustenabil şi se alimentează cu energie curată. Judeţul Constanţa rămâne un etalon al energiei verzi, fiind şi locul în care operăm cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa”, au precizat reprezentanţii CEZ.

Kitul fotovoltaic este format din 54 de panouri şi a fost instalat pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, pe acoperişul unităţii de învăţământ. Puterea unui panou este de 285 W. „Energia solară reprezintă soluţia unui viitor curat şi suntem mândri că la proiectele colegiului nostru centenar s-a adăugat această nouă şi impresionantă realizare: statutul de şcoală verde, independentă energetic, cu posibilitatea de a fi un exemplu pentru comunitate, deoarece educaţia despre mediu pe care elevii noştri o primesc are o reprezentare practică în centrala fotovoltaică”, a declarat directorul adjunct al colegiului, prof. Bianca Ibadula.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3463 secunde