Chirii mai mari și criterii mai dure pentru chiriașii primăriei! "Nu mai încurajăm lenea!"

3947
Chirii mai mari și criterii mai dure pentru chiriașii primăriei!

Articole de la același autor

Se anunță schimbări semnificative pentru cei care doresc să stea în chirie în spațiul locativ administrat de Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța. "Nu va mai fi încurajată lenea!", a subliniat Florin Gheorghe, directorul regiei, anunțând intenția de a solicita modificarea criteriilor în baza cărora vor fi repartizate locuințele. Totodată, se dorește o mărire considerabilă a chiriilor!


Prea mulți ani, în Constanța, s-au auzit acuzații că numai membrii unei anumite etnii aveau acces la locuințele din spațiul locativ al administrației publice locale. Fără a deține loc de muncă, deci un venit stabil, având mai mulți copii decât puteau susține financiar, se arătau îndreptățiți să primească o locuință de la autorități și deveneau extrem de vocali când nu li se îndeplineau solicitările. Lucrurile acestea sunt pe cale să se schimbe, a arătat Florin Gheorghe, directorul Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța. Iar primul pas va consta în modificarea criteriilor în baza cărora vor fi repartizate unitățile aparținând spațiului locativ. "Vom face referat pentru modificarea criteriilor pe care îl vom înainta autorităților locale. Până acum, solicitanții au fost învățați la lene. Dorim să schimbăm acest aspect. Până în prezent, punctajul ținea cont dacă nu aveau niciun venit. Vrem să modificăm: muncește soțul, primesc un punctaj, muncește și soția, se adaugă. Copiii sunt înscriși la școală? Crește punctajul! Inclusiv pentru Cartierul Social Henri Coandă dorim să modificăm puțin condițiile. De exemplu, în prezent, solicitanții trebuie să facă dovada că au înscris copiii la școală. Dar vom începe să facem controale și să solicităm și frecvența, pentru a ne asigura că și merg la școală. În caz contrar, reziliem contractele de închiriere", ne-a declarat Florin Gheorghe. "Acum, când te uiți în dosare, toți sunt bolnavi și nu au loc de muncă, nu au venituri. Dar avem nevoie de angajați la spații verzi, la întreținere curățenie. În plus, trebuie să facă dovada că îți țin copiii în școală", a mai arătat directorul RAEDPP. 


Apartamentele RAEDPP, închiriate pentru câțiva bănuți
O altă veste mai puțin îmbucurătoare vizează creșterea chiriilor. "Pe parcursul lui 2019 am transmis numeroase solicitări ministerului de resort și am primit aprobarea să mărim chiriile. La ANL cuantumul chiriilor este stabilit de la București. Pentru Campusul Social Henri Coandă le stabileam noi, dar pentru spațiul locativ erau impuse și nu au mai fost actualizate din 2017. S-a ajuns în situații în care, pentru un apartament de două camere, chiriașii plăteau 23 de lei. Sau, un alt exemplu, pe care îl dau frecvent, este cel al unui apartament de patru camere, din zona Cazino, pe care noi îl închiriem cu 80 de lei. În condițiile în care prețul zonei poate ajunge și la 450 de euro", a arătat directorul RAEDPP. Drept pentru care, având și avizul de la centru, reprezentanții RAEDPP vor propune creșterea chiriilor, propunere care va ajunge în atenția Consiliului Local Constanța. 


"Chiriile propuse vor fi mai mici decât prețul pieței. De exemplu, în zona Cazino vom ridica la aproximativ 150 de euro. În plus, după ce mărim chiriile, vom putea să realizăm și lucrări de reabilitare. Vin mulți chiriași și se plâng că este nevoie de reparații. Da, sunt necesare, dar cu 80 de lei chirie, din ce bani să le realizăm?", a mai punctat reprezentantul RAEDPP Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0683 secunde