Codul Rutier se schimbă: Nouă obligație pentru șoferi la folosirea luminilor

738
Codul Rutier se schimbă: Nouă obligație pentru șoferi la folosirea luminilor - cod1-1666197773.jpg

Articole de la același autor

Codul Rutier vine cu schimbări cu privire la folosirea luminilor autovehiculelor pe timpul zilei, și pe alte tipuri de drum pe care până acum nu era obligatorie această măsură, potrivit RomâniaTV


Proiectul legislativ a fost avizat în comisiile de specialitate ale deputaților și urmează să primească votul final în Parlament. În momentul de față, în România, conducătorii autovehiculelor au obligația să folosească luminile de întâlnire sau pe cele de zi doar pe autostrăzi, drumuri expres și pe cele naționale europene (E).


Argumentul acestui proiect de lege este că tot mai multe state europene prevăd, în legislația privind circulația pe drumurile publice, folosirea luminilor de întâlnire în afara localităților, indiferent de tipul drumului, pentru a reduce semnificativ numărul accidentelor.


De asemena, în motivarea proiectului se mai arată că, numărul de kilmetri ai autostrăzilor, drumurilor expres și a drumurilor naționale europene este mult prea mic în raport cu numărul de drumuri existente în țară.

Noua formulare din Codul Rutier va stabili următoarele:

„În circulația pe autostrăzi, pe drumurile expres, pe cele naționale europene (E) și pe cele naționale (DN) conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă”


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4853 secunde