Modificare majoră în Codul Rutier! Este oficial: Ce nu mai au voie să facă polițiștii

2472
1
Modificare majoră în Codul Rutier! Este oficial: Ce nu mai au voie să facă polițiștii - cod-1644597947.jpg

Articole de la același autor

Camerele de bord folosite de zeci de mii de şoferi pentru a avea o dovadă în cazul în care păţesc ceva rău în trafic sunt inutile. Parlamentul a respins definitiv legea care ar fi permis poliţiştilor să dea amenzi în baza filmărilor făcute în trafic.


Din 27 februarie, poliţiştii pot da amenzi pentru acest tip ce comportament agresiv în trafic. Atunci intră în vigoare Noul Cod Rutier care pedepseşte şofatul inconştient. Însă dacă un agent nu a apucat să vadă fapta, filmările sunt inutile.


Potrivit Realitatea.net motivele care i-au făcut pe parlamentari să renunţe definitiv la schimbarea procedurilor prin care se dau amenzi este că poliţiştii nu pot verifica dacă o înregistrarea este autentică.

În prezent, poliţiştii se folosesc de filmări doar în cazul în care ele au fost făcute cu dispozitive omologate.



Comentează știrea

Marius
11 februarie 2022
Nu este inutila

Nu sunt chiar inutile. Dacă a avut loc un accident (m-au ales grav) poate fi folosită ca proba in instanța. Acolo poți folosi orice document, proba sau declarație. Nu cred ca exista vreun judecător căruia sa i se pună la dispoziție înregistrarea video a accidentului și sa spună ca nu este valabilă. Doar dacă este mafiot. Totuși este corect sa nu se dea amenzi după ele. Se transforma orice Sofer in vânător de contravenții.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4605 secunde