Condiţii mai bune de trai pentru persoanele cu dizabilităţii din judeţul Constanţa

673
Condiţii mai bune de trai pentru persoanele cu dizabilităţii din judeţul Constanţa - 21734507047095151657445243557632-1626092135.jpg
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța implementează cea de-a treia etapă a proiectului „Dizabilitatea nu este o barieră“, privind dezinstituționalizarea persoanelor adulte cu dizabilități.

Este vorba despre caravana ce are drept scop informarea, conștientizarea și implicarea autorităților locale în procesul de dezinstituționalizare a persoanelor adulte cu dizabilități prin dezvoltarea de servicii alternative, precum Locuințele Protejate și Centrele de zi de recuperare. În acest context, săptămâna trecută, echipa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a continuat întâlnirile cu reprezentanții primăriilor, școlilor, Poliției și toate persoanele cu putere de decizie la nivelul unităților administrativ teritoriale din Mereni și Bărăganu, care vor beneficia de Centrele de zi de recuperare ce se vor înființa în localitățile învecinate, Chirnogeni și Topraisar, alături de opt Locuințe Protejate.

Astfel, comunitatea, în primul și primul rând, beneficiază de faptul că se vor crea noi locuri de muncă (cel puțin 16 posturi de infirmier pentru Locuințele Protejate și alte posturi diferite pentru Centrele de zi). În plus, persoanele cu dizabilități din Mereni și Bărăganu nu vor mai fi nevoite să străbată drumul până la Constanța pentru a beneficia de tratament.

La Chirnogeni a început deja ridicarea a patru Locuințe Protejate cu o capacitate de zece locuri fiecare iar lucrările sunt avansate. Locuințele sunt destinate celor 40 de beneficiari ai Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică, Corp B, Techirghiol, selectați în urma evaluărilor specialiștilor DGASPC Constanța. Astfel, la zece persoane cu dizabilități vor fi zece persoane angajate, în speță opt infirmieri, un asistent medical și un șef de centru, astfel că beneficiarii se vor bucura de mult mai multă atenție și de condiții similare celor de acasă, din orice familie.

De asemenea, o clădire din localitate va fi reabilitată, modernizată și dotată cu tot ceea ce este necesar pentru un Centru de Zi cu o capacitate de 30 de locuri destinat atât beneficiarilor din sistemul nostru de protecție, cât și tuturor persoanelor cu dizabilități din Chirnogeni și localitățile învecinate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5237 secunde