Conducta de înnisipare a plajei din Eforie, pregătită în staţiunea Mamaia

224
Conducta de înnisipare a plajei din Eforie, pregătită în staţiunea Mamaia - conductadeinnisipare1-1649688997.jpg

Articole de la același autor

Lucrările de stopare a eroziunii costiere în zona Eforie intră într-o nouă etapă. În timp ce refacerea digurilor şi a construcţiilor din apă este aproape de final, atât în Eforie Nord, pe cordonul dintre cele două staţiuni, cât şi în Eforie Sud, în Mamaia se fac pregătirile pentru lucrările de înnisipare.

Conducta cu ajutorul căreia se va aduce nisip pe plaja din Eforie Sud a fost transportată pe apă în zonă și pusă pe poziție ca la sfârșitul verii să înceapă lățirea plajei. „La începutul lunii decembrie a anului trecut componentele conductei de transport a nisipului au fost aduse pe plaja din Mamaia unde există o suprafață extinsă de plajă și o lungime suficientă pentru asamblarea acesteia. Conducta în lungime de doi km a fost montată, umplută cu aer sub presiune împinsă în apă și apoi transportată cu ajutorul mai multor remorchere până la Eforie, unde a fost scufundată pe poziția de lucru până la începerea lucrărilor de înnisipare la finalul sezonului estival 2022”, explică reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral.

Potrivit acestora, după ce a fost finalizată operațiunea de montare a conductei suprafața de nisip din stațiunea Mamaia a fost afânată, ecologizată pentru sezonul estival 2022. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3704 secunde