Constănțenii au un parc în memoria persoanelor dragi, trecute în neființă

2551
Constănțenii au un parc în memoria persoanelor dragi, trecute în neființă - parc-1709459241.jpg

Articole de la același autor

În acest weekend, s-a inaugurat la Constanța primul parc cu mesteceni amenajat în memoria celor dragi. Acest se află pe aleea Alexandru Gherghel din cartierul Compozitorilor. Potrivit Primăriei Constanța, la eveniment au participat zeci de persoane care au rezervat un copac și au venit special pentru a prinde plăcuța memorială de mesteacănul-poveste. Fiecare arbore are atașat un cod QR care duce către povestea de viață a celui trecut în neființă, ce poate fi citită pe site-ul www.plantatiinamintire.ro. Menționăm că proiectul „Plantați în amintire” a prins viață la inițiativa Asociației „Zi de BINE”.

„Pe cei dragi care s-au dus nu-i mai putem aduce înapoi. Ce mai putem face, însă, e să le păstrăm memoria vie. Și ce formă mai potrivită ar fi decât aceea a unui copac. Viață. Parcul de la Constanța este deja al 4-lea, după Lugoj, Oradea și București. Mai bine de 400 de doruri alinate”, a afirmat Melania Medeleanu, fondatoarea asociației.

„O inițiativă inedită și lăudabilă a prins rădăcini la Constanța. Astăzi am spus povestea celor care nu mai sunt printre noi prin intermediul arborilor plantați simbolic de cei rămași în urmă, un gest sacru pentru comunitate”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

Parcul se întinde pe o suprafață de aproximativ 3000 mp și pe lângă cei 110 mesteceni, a fost plantat un ginkgo biloba, supranumit și arborele vieții. Totodată, parcul a fost amenajat cu alei de acces și mobilier urban nou și a fost instalat un sistem de irigații pentru întreținerea spațiilor verzi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4655 secunde