Constănțenii care au cerut subvenție la încălzire vor fi verificați. Primăria a demarat anchetele

1894
3
Constănțenii care au cerut subvenție la încălzire vor fi verificați. Primăria a demarat anchetele - anchetesociale2-1417959613.jpg

Articole de la același autor

Tuturor ne prinde bine ajutorul pentru încălzire acordat de Guvern și de Primăria Constanța, în această iarnă. Dacă, totuși, pentru a-l obține ați omis ceva în declarațiile depuse la dosar, riscați să fiți depistați la anchetele sociale.

Lucrătorii Primăriei Constanța au anunțat că vor verifica toate persoanele care solicită ajutorul de încălzire. Reprezentanții instituției vor controla veridicitatea declarațiilor pe propria răspundere a tuturor solicitanților ajutorului de încălzire, prin verificarea în bazele de date despre persoane deținute de alte instituții, informații privind veniturile și bunurile și prin efectuarea de anchete sociale, prin sondaj.

Potrivit datelor furnizate de Primăria Constanța, aproximativ 16.000 de constănțeni nu se încadrează în condițiile pentru primirea ajutorului de încălzire din partea Guvernului. Aceștia vor primi, totuși, o subvenție de 32,5 la sută din costul căldurii, față de 25 la sută, iarna trecută. "În conformitate cu ultimele precizări făcute de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, pentru a putea beneficia de ajutor de încălzire în baza OUG 70/2011 cu modificările și completările ulterioare (adică atât de cota de la Guvern, cât și de cota de la Primărie), este obligatoriu ca toate persoanele menționate în formularul de cerere să aibă înscrisă în actele de identitate (buletine sau cărți de identitate) adresa la care solicită ajutorul pentru încălzire, în caz contrar vor be-neficia doar de cota de 32,5 la sută, acordată numai de la bugetul local", mai adaugă reprezentanții Primăriei Constanța.

Cui îi trebuie viză de reședință

În acest sens, cei care se încadrează în prevederile ordonanței și vor să beneficieze de ajutor de încălzire mai mare de 32,5 la sută (atât de la Guvern, cât și de la Primărie), în conformitate cu tranșa de venit, și care NU au înscrisă în actele de identitate adresa pentru care solicită ajutorul pentru încălzire, trebuie să se prezinte în cel mai scurt timp la Serviciul de Evidență a Populației, pentru a face înscrierea adresei în acte.

Imediat după obținerea vizei de reședință, trebuie să se prezinte la sediul Primăriei, unde au depus cererea, cu o copie după actele de identitate (față - verso) ale tuturor persoanelor menționate în cerere, din care să reiasă reședința la adresa specificată în cerere, pentru care se solicită ajutorul de încălzire. Solicitarea este valabilă și pentru cei care au depus deja dosarele de ajutor de încălzire pentru luna noiembrie, indiferent de modalitatea de încălzire (energie termică, electrică, gaze naturale sau lemne), care trebuie să aducă în completare aceste acte la dosarele existente și nu trebuie să depună alte dosare.

Când se primesc documente

Eventualele modificări la cererile depuse în luna noiembrie au mai putut fi făcute numai până la data de 5 decembrie. Cetățenii care nu au reușit să-și depună cererea pentru ajutor de încălzire în cursul lunii noiembrie pot face acest lucru începând cu data de 2 decembrie, pentru a putea beneficia de ajutor începând cu luna decembrie 2014, termenul limită de depunere fiind până la data de 16 decembrie 2014, inclusiv.

Potrivit reprezentanților Primăriei, constănțeni prinși că au indus în eroarea administrația publică sau au mințit în acte când au solicitat ajutorul de încălzire nu vor mai primi subvenție. 

Comentează știrea

admirator
8 decembrie 2014
parsivi...

le iau dosarele in campanie electorala si ii verifica dupa ce trec alegerile!................ oricum, ai lor nu vor pati nimic, chiar daca nu indeplinesc conditiile. dar e vorba de obraz si mod de lucru!

shark
8 decembrie 2014
Oferta

Firma germana cauta colaboratori in toata tara pentru un program de studiu al pietei,cu brand-uri cunoscute. Conditii:-pc -rezolvare task. Task-urile sunt trimise de firma. Pentru detalii trimite textul ‘’Vreau sa ma inscriu gratuit’’ la adresa de email : [email protected] si iti trimit formularul. Daca oferta iti surade, atunci incepe sa castigi bani! Salariu 200 € Adresa: In toata tara Program: part time; full-time.

gigi
10 decembrie 2014
....

marcel i-a-o in g-u-r-a cu reclama ta

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6094 secunde