Constănțenii sunt așteptați la Sărbătoarea Pâinii, la cora

2439

Articole de la același autor

De astăzi, constănțenii sunt așteptați la cea de-a treia ediție a Sărbătorii Pâinii la cora, eveniment care se desfășoară în perioada 28 mai - 3 iunie. 


Sărbătoarea Pâinii la cora a im-pulsionat vânzările la pâine și a reușit să convingă românii să cumpere specialități. Astfel, preferințele s-au mutat încet, dar sigur, de la franzelă, la tipuri de pâine mai elaborate precum baghetele, pâine cu semințe, pâine cu cartofi etc. 


Categoria baghetelor a înregistrat o creștere de 12% în 2013 față de 2012, în timp ce categoriile de pâini obișnuite, precum franzela sau pâinea rotundă, au avut o creștere de 3,2%. În ceea ce privește vânzarea totală la pâine, cora a înregistrat o creștere de 19% în 2013 față de 2012. 


"Ne aflăm deja la a treia ediție a acestei minunate sărbători care a ajutat clienții cora să descopere specialități savuroase, pregătite în cuptoarele proprii de brutarii noștri. Anul acesta, Sărbătoarea Pâinii vine cu mai multe concepte originale: Pâinea brutarului cora, Pâinea Vrac, Pâini speciale cu semințe, Pâini grecești - rețete unice pe piață, Pâini franțuzești și Pâini italiene", a precizat Ana Maria Florea - Harrison, responsabil PR cora România. 


Pâinea vrac este o pâine la metru, ideală pentru picnic și evenimente în aer liber. Pâinea Brutarului cora are gustul desăvârșit al pâinii de odinioară, fiind coaptă pe vatră, și este apetisantă datorită metodelor de producție tradiționale. Pâinile speciale cu semințe sunt o simfonie de arome și gusturi, dată de selecția de cereale și semințe. 


Pâinile grecești sunt produse după rețete autentice din Grecia, din făină fină de grâu dur, au culoare aurie, un miez elastic, arome și texturi unice, spun brutarii cora. Aceste rețete se găsesc în acest moment numai la cora. 


Pâinile franțuzești sunt coapte pe vatră, au o coajă crocantă, specifică pâinii franțuzești, iar procesul de fermentare le conferă un gust unic. 


Pâinile italiene sunt produse după o tehnologie laborioasă, presupunând timpi lungi de odihnă și de dospire pentru a obține savoarea caracteristică, mai spun specialiștii cora. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Diverse : Cum să păstrezi corect pâinea
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Pagina a fost generata in 0.4245 secunde