Controale la sânge în supermarketuri. Tone de alimente retrase de la vânzare

161

Articole de la același autor

Timp de cinci zile, săptămâna trecută, inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Direcției Județene Sanitar-Veterinare Constanța au luat la rând supermarket-urile și hipermarket-urile din județ.

Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în cursul săptămânii trecute, s-au materializat prin verificări la 54 de obiective. Au fost verificate, în total, 21 super sau hipermarket-uri, trei magazine alimentare, două laboratoare cofetărie/patiserie, o unitate de procesare carne, un centru de prelucrare lapte, un centru de colectare ouă, trei măcelării, opt depozite alimentare și trei brutării.

"În urma controalelor, au fost constatate neconformități cu privire la nepredarea mărcilor de identificare ale animalelor. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 600 de lei. De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare, peste 5.440 de kg de carne și produse din carne, 1.241 de kg de produse lactate, 933 de kg de pește și produse din pește și câteva zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 73.978 lei", explică directorul executiv al DSV Constanța, dr. Geronimo Brănescu.

Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2639 secunde