Tone de alimente, confiscate și distruse de inspectorii sanitari veterinari

137
Tone de alimente, confiscate și distruse de inspectorii sanitari veterinari - tonedealimente-1463505246.jpg

Articole de la același autor

Peste 120 de puncte de alimen-tație publică, magazine și depozite alimentare au verificat, în numai cinci zile, inspectorii sanitari veteri-nari din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.

Au fost vizate șase restaurante, o cantină, două pizzerii, o firmă de catering, șapte unități fast-food, trei baruri, o unitate tip bistro, două unități tip bufet, un snack bar, 13 laboratoare de cofetărie/patiserie, 14 super sau hipermarketuri, 20 de magazine alimentare, șase depozite alimentare, cinci pescării, o unitate de procesare lapte, 11 centre de prelucrare lapte, un centru de colectare pește, un cabinet medical veterinar, două farmacii veterinare, un pet shop, șase depozite de semințe de consum, o unitate de fabricare vin, două unități de fabricare bere, o unitate de procesare miere, cinci depozite de destinație, o unitate de fabricare produse conservate, patru unități de comercializare congelate, un depozit de legume - fructe și o unitate fabricare produse congelate.

"Cu prilejul verificărilor, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 8.600 de kilograme de carne și produse din carne, peste 27.900 de kilograme de lapte și produse lactate, 1.735 de kilograme de pește și produse din pește și sute de cofraje de ouă, găsite neconforme. Valoarea acestora este în cuantum de 440.448 de lei", a explicat directorul executiv al DSV Constanța, dr. Geronimo Brănescu.

Potrivit acestuia, produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6644 secunde